Депутати и далечни гости уважиха втория ден на фестивалните дефилета

Депутати и далечни гости уважиха втория ден на фестивалните дефилета

След мразовития съботен ден, който обаче не смути нито участници, нито гости на 28-то издание на Международния фестивал на маскарадните игри, неделята донесе много слънце на домакини и гости, най-вече на участниците в дефилетата, които изпълняваха своите ритуални танци по всички централни улици на Перник. И във втория ден на дефилетата центърът на Перник е изпълнен с хиляди гости, които са неразделна част от магията на Сурва 2019.

В мистиката на празника се включиха отново кметът Вяра Церовска и нейния екип, народните представители от перник д-р Александър Александров и Красимир Велчев,
Негово Превъзходителство Ерик Рубин, посланик на Съединените щати, областният управител Ирена Соколова и делегацията от Чикаго.
Всички бяха впечатлени от ентусиазма, завладял участниците в дефилетата.
Звън на хлопотари и звонци огласяха целия град до вечерта Перник. Трети ден градът
пулсира в ритъма на Сурва. Зрители, които от години наблюдават великолепието на феста, споделят, че той става все по-пищен, все по-мащабен, а най-хубавото е, че в маскарада се включват все повече деца и млади хора – едно доказателство, че Международния фестивал на масакрадните игри не просто ще го има, той се развива и завладява все повече сърца със своята самобитност и красота.