Дневен архив: 22/04/2019

Горски педагози и ученици от село Долно Осеново отбелязаха Международния ден на Земята

  Занимания на открито проведоха днес горски педагози от Югозападното държавно предприятие, Регионалната дирекция по горите – Благоевград и ученици от ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в село Долно Осеново, община Симитли. По покана на директора на училището г-жа Лиляна Качулска горските служители посетиха училището, където се включиха в многобройните инициативи за отбелязване на Международния ден на Земята.  Чрез образователна беседа ... Прочети още »

ГЕРБ-Перник отбеляза Международния ден на Земята с традиционната залесителна инициатива

Общинската организация на ГЕРБ-Перник отбеляза Международния ден на Земята, като инициира засаждане на дръвчета. Членове на структурата с много ентусиазъм  за поредна година обогатиха със зеленина пространството покрай велоалеята между кварталите „Тева“ и „Мошино“. Над  80 млади фиданки от видовете бреза и смърч вече ще радват преминаващите велосипедисти. В екoакцията се включиха близо 60 участници, сред които областният координатор на ... Прочети още »

Много инициативи за Деня на Земята в кметство Изток

И тази година пернишкото кметство Изток отбеляза Международния Ден на Земята с много инициативи.  Началото бе дадено със засаждането на дръвчета от ученици, представители на детски градини и граждани от квартала. Част от дръвчета бяха засадени край училища и детски градини, други намериха място в междублоковите пространства. Имаше състезание с електромобили, което приключи със златни медали за малките шофьори от ... Прочети още »

Още 5 дни плащаме данъци с намаление

Само 5 дни остават, в които гражданите могат да ползват 5% отстъпка при плащането на данъци към Община Перник. Кампанията на дирекция „Местни приходи и такси“ е в рамките на един месец и приключва на 30 април. Напомняме, че за улеснение на населението касата в сградата на Общината ще бъде с удължено работно време – от 7.30 до 18.30 часа. ... Прочети още »

Активист на „Атака” напуска партията, отива във ВМРО – БНД

Милослав Милчев е едно от най-разпознаваемите през годините лице на пернишката структура на ПП„Атака”. Или по-скоро беше, защото той напуска партията. В последно време бившият вече атакист сериозно критикуваше политиката на партията, към която беше лоялен от години и не приемаше всички нейни решения. Затова сегашната ситуация не изненадва онези, които го познават. Милчев беше в основата на не една ... Прочети още »

В Батановци се радват на нов водопровод

Един много стар проблем за житебите на град Батановци, който вече почти се е слял с Перник –ВиК системата, е на път да бъде решен напълно. В момента, благодарение на съдействието на кмета на община Перник Вяра Церовска 300 домакниства в градчето се радват на нов водопровод, споделя кметът Радослав Банчев. Кварталите „Делниче” и „Бор” имат канализация, а в „Делниче“ ... Прочети още »

Кастираха безплатно бездомни кучета

Бездомни кучета от Перник, Долни Раковец и Расник бяха кастрирани безплатно вчера, по време на втората поред благотворителна кампания , организирана благодарение на желанието на Ветеринарен център Перник , по инициатива  на фондация Моето приемно семейство. „За нас като фондация, организацията и провеждането на такъв тип кампании са сред основните ни приоритети. Много обичаме всичките си животни и се грижим ... Прочети още »

Земенчани обсъждаха проблеми в здравеопазването с депутат

Земенчани обсъждаха проблеми, свързани със здравното обслужване, с пернишкия депутат д-р Александър Александров по време на изнесения му приемен ден в града.  Местните общински съветници в Земен обсъдиха с народния представител въпроси, касаещи нормалното обслужване на жителите на общината от Центъра за спешна медицинска помощ и ежедневно присъствие на медицински екип. „Недостигът на кадри е най-сериозният проблем в здравеопазването. Центровете ... Прочети още »

Нови двама пияни зад волана

Две бързи производства са заочнати в Перник и Радомир, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Жител на село Драгичево е управлявал автомобил с 1,5 промила алкохол в кръвта. 55-годишният П.Б. е изпробван на 19-ти април в селото, когато шофирал „Фолксваген Голф“. Задържан е за 24 часа с полицейска мярка и работата по случая продължава. С 1,42 промила алкохол ... Прочети още »

Жилища горяха в Перник и Радомир

Два пожара с материални щети са гасени през почивните дни от огнеборците в Перник и Радомир. В неделя, около 4,40 часа е съобщено за горящ апартамент в пернишкия квартал  „Мошино“. Два екипа на пернишката пожарна потушили пламъците. Изгорели са мебели и домашно имущество. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. Причината е в процес на установяване и се води ... Прочети още »