Дневен архив: 20/04/2019

Областният управител на Перник бе специален гост на кулинарна изложба в Друган

На Лазаровден, домакини представиха приготвени от тях ястия на кулинарната изложба “Шарена трапеза” в радомирското село Друган. Ястията, свързани с пролетните и Великденските празници, бяха подредени в двора на храм “Св. Вознесение Господне”. Сред гостите на проявата бяха областният управител Ирена Соколова и кметът на община Радомир Пламен Алексиев, които заедно с кмета на село Друган Славчо Душков, поздравиха жените ... Прочети още »

Откриха паметна плоча по повод 100-годишнината на футбола в Перник

Кметът на Община Перник Вяра Церовска официално откри паметната плоча по повод 100 годишнината на футбола в Перник. На монумента са изписани 16 имена на хората, които учредяват първия спортен клуб с име „Кракра“.  „Днес е забележителен ден за Перник, защото не всеки има честта да присъства на стогодишен юбилей. Един безспорно значим празник за отбора, наследник и продължител на  ... Прочети още »

Детска градина “Чуден свят” отпразнува 40-годишния си юбилей

С грандиозен концерт Детска градина „Чуден свят“ отбеляза своя 40-годишен юбилей. Официален гост на тържеството беше кметът на Община Перник Вяра Церовска , която приветства колектива на градината и нейните възпитаници. Градоначалникът  връчи специален плакет на директора Галина Тонева  за всеотдайната работа и развитието на детската градина. „Днес е голям празник за Перник, защото няма нищо по-красиво от детската усмивка ... Прочети още »

Завърши реконструкцията на пътя Русе – Силистра, при входа на Русе

 Завърши реконструкцията на пътя Русе – Силистра, при входа на Русе. Днес бе пуснато движението по бул. „Тутракан“ в Русе, който съвпада с трасето на второкласния път. Строителните работи приключиха и предстои издаването на АКТ 16 и разрешението за ползване. С изграждането на второ платно, в участък от около 300 м, се подобрява пропускателната способност на пътя в района на ... Прочети още »