Дневен архив: 19/04/2019

Професор Нора Ананиева: Търновската конституция бележи възкресението на България

„Търновската конституция бележи възкресението на България, а приемането й е кулминацията на национално освободителните войни“. Това каза проф. Нора Ананиева на среща-разговор с перничани по повод 140-та годишнина от приемането на Търновската конституция през 1879 г., организирана от Областния съвет на БСП – Перник, Движението на ветераните в БСП и Младежко обединение в БСП – Перник. Ананиева добави, че документът ... Прочети още »

Изложба от рисунки на ученици от българските неделни училища в чужбина откриха в ОДК-Перник

60 рисунки на ученици от българските неделни училища в чужбина под надслов „Обич за България“ красят изложбената зала на Обединения детски комплекс в Перник.  Избраните творби са на деца от училищата в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция и Молдова. Експозицията беше официално открита от зам.-кмета по култура и образование Севделина Ковачева. „За мен е изключителна чест да ... Прочети още »

МЗ ще осигури средства да ремонта на отделението по хемодиализа в МБАЛ”Р. Ангелова”

МБАЛ”Рахила Ангелова” е реализирала през месец март на тази година  обем дейности, който е най-големия като стойност откакто функционира Регионалната здравна каса. Това информира директорът на здравното заведение д-р Анатоли Митов. „Въпреки недостига на лекари, който изпитва болницата, през март сме извършили голям обем от дейности, който се заплащат от РЗОК, което е добър показател за работата на целия екип ... Прочети още »

РИОСВ- Перник постави изисквания към всички, които са решили да събират охлюви

РИОСВ-Перник напомня на всички желаещи да събират охлюви от видовете лозов охлюв и градински охлюв, с цел търговия и изнасяне през граница,  че са длъжни да оборудват пунктове за изкупуване на охлювите, съгласно изискванията на Заповед № РД-361 от 9 април 2004 г. на Министъра на околната среда и водите.  Крайният срок за подаване на уведомления е 30.04.2019 г. Периодът ... Прочети още »

МЗ ще удължи срока за придобиване на специалност от общопрактикуващите лекари

Министерството на здравеопазването ще предприеме законодателна инициатива за удължаване с четири години на срока за придобиване на специалност „Обща медицина“ от общопрактикуващите лекари. Причината е, че част от тях са специализанти, но без придобита специалност и трябва да им се даде време да довършат обучението си. По данни на МЗ и НЗОК няма лекар, който да не е зачислен за ... Прочети още »

Движението от 106-ти до 119-ти км на АМ „Тракия“ в посока Бургас ще се извършва в една лента

До 23 април движението от 106-ти до 119-ти километър на АМ „Тракия“ в посока Бургас ще се осъществява в една лента поради ремонтни дейности. От 8 ч. всеки ден до 19 ч. ще се ограничава движението в активната лента, а трафикът ще се пренасочва в изпреварващата лента. Ремонтните работи ще продължат след почивните дни за Великден на 30 април /вторник/. ... Прочети още »