Дневен архив: 17/04/2019

Пернишкият губернатор награди шампионите по таекуон до СК «Калоян – Ладимекс»

Областният управител на Пeрник прие и награди шампионите от СК “Калоян – Ладимекс” за достойното им представяне на европейско ниво “Заедно с Вашите треньори сте гордост и вдъхновение за нас. С големия успех и завоюваните медали от Европейското първенство по Таекуон-до в Римини, Италия, убедително затвърдихте високите си лични и отборни качества и с постиженията си доказахте, че Вашият клуб ... Прочети още »

„НЕ продаваме алкохол на НЕпълнолетни” в Перник

Превантивна кампания „НЕ продаваме алкохол на НЕпълнолетни“ се проведе вчера в Перник. Организатори на проявата са Главна дирекция НП, Областната дирекция на МВР и Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България. Малчуганите от Детско полицейско управление при Основно училище „Св. Иван Рилски“ раздаваха превантивните материали на алеята от ОББ до бившата сладкарница „София“. „Темата за вредата ... Прочети още »

Деца и младежи ще мерят сили кой е по-добър игроорец в Перник

За шеста поредна година Перник ще стане център за среща на любителите на  българските народни хора. Организатори на събитието са Община Перник и танцова къща „Приятели чрез танца“ към сдружение „Дай, бабо, огънче!“. Традиционното вече фолклорно надиграване за младежки любителски групи „Приятели чрез танца“ ще се проведе на 20 април 2019 г. Празникът ще стартира в 12.00 ч. с дефиле ... Прочети още »

Дъщерята на Росица Янакиева – Александрина Костадинова, четвърта в евролистата на Коалиция за България

на Костадинова е включена в листата на „Коалиция за България” за предстоящите евроизбори. Името й фигурира под номер 4 в листата, която е регистрирана за участие. Цялата листа на коалицията беше обявена от председателя й Румен Петков, който направи регистрацията. За днес е предвидена пресконференция на Ивайло Калфин в Перник, на която ще се дадат повече подробности относно това, колко ... Прочети още »

45-годишен шофирал нерегистриран автомобил

Жител на разложко село ще отговаря за шофиране на нерегистриран лек автомобил. На 24 февруари тази годна, на пътя село Друган бил проверен „Нисан Терано“, движещ се в посока посока Радомир. Автомобилът е бил управляван от 45-годишният С.З. от село Баня, община Разлог. Органите на реда установили, че колата е с прекратена служебно регистрация. Мъжът е привлечен като обвиняем и ... Прочети още »

Багер горя в минен участък

Верижен багер е горял миналата нощ в Перник. От пресцентъра на Областната дирекция на МВР уточниха, че пожарът е възникнал в открит минен участък. Машината, използвана като товарач на въглища, е пламнала около 2 часа. Причините и щетите за случилото се са в процес на установяване. Един автомобил на РСПБЗН – Перник се отзовал на местопроизшествието. Багерът като цяло е ... Прочети още »

Бърз съд за пиян шофьор

Поредното бързо производство срещу пиян шофьор е започнато в Перник. Вчера, около 18,20 часа, на улица „Искър“ в областния град е проверен лек автомобил „Фолксваген Голф“. Возилото е било  управлявано от 59-годишния Л.Й. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2,48 промила. Нарушилият закона шофьор е отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ... Прочети още »

Вековният юбилей на ФК „Миньор“ в библиотеката

Регионална библиотека „Светослав Минков” направи библиотечна и виртуална витрина по повод 100 години от създаването на ФК „Миньор“ – Перник. 19-ти април е точната дата на вековната годишнина. Интересни библиотечни материали разказват за славната история на „жълто-черните” и припомнят най-големите постижения на отбора. 1919 г. – Създава се първият футболен клуб в град Перник под името СК „Кракра“ 1920 г. ... Прочети още »

66 безработни си намериха работодател по време на първата трудова борса за тази година, организирана от Бюрото по труда в Перник

 223 търсещи работа лица от област Перник посетиха проведената на 16 април 2019г. Трудова борса по проект „Национална EURES мрежа“ на ОП „Развитие на човешките ресурси”,организирана от Дирекция „Бюро по труда” Перник. Това е първата трудова борса за тази година. На борсата се представиха 16 работодатели от областите Перник и София, от следните браншове: производство на електрически съоръжения, шивашка промишленост, търговия, ресторантьорство, ... Прочети още »

Бюрото по труда търси охранители, машинни оператори, шивачи

След като предходната седмица  предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник  намаляха чувствително, то през изминалата те се увеличиха с 24 и достигнаха 129 . На безработните висшисти  Бюрото по труда предложи само 2 свободни места. И през изминалата седмица бяха актуални офертите за работа на 18 машинни оператори за Елин Пели и 10 машинни оператори за навиване на бобини.Миналата седмица се ... Прочети още »