Дневен архив: 15/04/2019

Пернишкият ОИЦ даде начало на онлайн конкурс «Имам бизнес идея»

Днес на пресконференция, състояла се в офиса на Областен информационен център – Перник, бе даден стартът на националната инициатива на Мрежата от 27-те информационни центрове за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове в България, която ще премине под мотото: „Имам бизнес идея!“. Кампанията, която ще е във формат онлайн конкурс, е насочена към мотивирани, инициативни и креативни младежи на ... Прочети още »

КРИБ иска отлагане на тол системата до 2020 г.

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) настоява да се вземат предвид становищата на всички засегнати страни по въпроса с тол системата и таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние. От Конфедерацията напомнят, че нейни членове са най-големите български и международни превозвачи, както и възложители на превози, търговци на превозваните стоки и крайни потребители, които ... Прочети още »

Станишев все пак влезе в евролистата на БСП

Националният съвет на БСП показа, че чува гласът на партията. Така влезлият в крайна сметка в евролистата на БСП Сергей Станишев коментира последните събития в Столетницата и подредбата на евролистата. Учудващо или не обаче Станишев не видя в случилото се бламиране на сегашния лидер на БСП Корнелия Нинова. Никога не е имало такова напрежение при подредбата на листата, каза още ... Прочети още »

Младо семейство от Перник с фондация, поела грижата за бездомните кучета

Фондация «Моето приемно семейство» – това е инициативата на младото пернишко семейство Евелин и Кристиян Георгиеви, чиято основна цел е да се помага на бездомните животни в нужда. Любовта към животните стои в основата на създаването й. Младите хора се грижат за изоставени кучета, намират им дом, основно в чужбина, понякога и у нас. Кучетата се гледат на техен собствен ... Прочети още »

Над милион българи смятат, че ваксините не са безопасни

Малко над 1 милион българи смятат, че ваксините не са безопасни. Това показва проучване, извършено от изследователски център „Тренд“, чрез пряко полустандартизирано интервю „лице в лице“ сред 1005 души над 18-годишна възраст. Проучването е извършено в периода 6-13 март 2019 г. и е представително за пълнолетното население в страната. Според около 1 млн. пълнолетни българи ваксините са част от световна ... Прочети още »

МЗ обеща средства за ремонт на психиатричното отделение в Перник

Министерството на здравеопазването  ще отпусне средства за ремонт на психиатричното отделение на пернишката многопрофилна болница. Директорът на здравното заведение д-р Митов споделя, че е получено писмо от ведомството, което потвърждава добрата новина. Парите ще дойдат по сметката на болницата щом се проведе обществената поръчка за избор на фирма-изпълнител. В този ремонт болницата също ще участва със собствени средства, но на ... Прочети още »

Специалната награда на губернатора грабна флейтистката Мелиса Раифова

Специалната награда на областния управител, в тазгодишното XIV-то издание на Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, таблет, получи флейтистката Мелиса Гюлент Раифова от Добрич. Ирена Соколова изказа специални благодарности и към останалите участници, журито и организаторите на фестивала, който по думите й носи голям престиж на Перник и областта, а всяко негово издание се радва на все ... Прочети още »

Поредни нарушители на пътя

Две бързи производства са започнати в Перник. На 12 април, около 2,40 часа, на улица „Оборище“ в областния град бил проверен лек автомобил „Рено Меган“, управляван от 25-годишен младеж. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за наркотични вещества. 38-годишна жена е шофирала нерегистриран автомобил. На 13 април, в пернишкото село Студена е проверен лек автомобил „Тойота“, ... Прочети още »

Горя тото пункт

Тото пункт е горял в Перник. На 13 април, около 2,45 часа е получен сигнал за горящ тото пункт в областния град. Пристигналите на място огнеборци потушили пламъците. При извършения оглед на местопроизшествието е установен отвор в задната част на пункта. По данни на материално отговорно лице от обекта са откраднати метален шкаф, в който е имало около 60 лева ... Прочети още »

Пак убито куче, този път в Перник

Служители от пернишкото Първо районно управление на МВР изясняват случай на убито куче. В неделя, около 15 часа, на телефон 112 е подаден сигнал за простреляно куче на пътя между селата Дивотино и Люлин. По данни на обадилите се, животното е убито от шофьор на микробус с пернишка регистрация. Водачът на возилото е установен – 43-годишен мъж от село Люлин. ... Прочети още »