Дневен архив: 12/04/2019

Пернишки полицаи задържаха трима младежи след кратко преследване

 Тази нощ, малко преди 3.00 ч., в центъра на областния град бил направен опит за проверка на автомобил с пернишка регистрация. Шофьорът не се подчинил и побягнал. След кратко преследване колата била засечена на ул. „Витоша“ в областния град. В нея се возели трима младежи на 18, 21 и 25-годишна възраст. Всички са познати на органите на реда с различни ... Прочети още »

Радомирски полицаи иззеха близо два килограма нелегален тютюн

 Акцията е проведена вчера, на територията на община Радомир. Пред жилищен блок в жк „Гърляница“ е проверен 64-годишният Г.Р., от когото са иззети два плика, съдържащи 1675 гр. нарязан тютюн без акцизен бандерол. Предстои да му бъде издаден акт за административно нарушение и наложена парична санкция. Прочети още »

20-годишен отива на съд за шофиране на автомобил под въздействието на наркотици

  На 6 април тази година, в гр. Перник е бил проверен лек автомобил Алфа „Ромео“, шофиран от 20-годишния К.Б. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за кокаин, както и 1,18 промила алкохол в кръвта. Младежът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 3 от НК и работата ... Прочети още »

Силоз с дървени трици горя в Батановци

 Пламъците лумнали вчера, около 11,00 ч. Два екипа на РСПБЗН – Перник пристигнали на местопроизшествието. Огънят бил локализиран, но са унищожени около 15 кв. м. изолационна вата. Причината е нарушена технология. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. Прочети още »

Министърът на земеделието Румен Порожанов обсъди на среща със земеделски производители от Пернишко перспективите и трудностите пред развитието на сектора

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, областният управител Ирена Соколова и директорът на Областна дирекция „Земеделие” Анна Цветкова, участваха в среща със земеделски производители, животновъди и пчелари от област Перник. Губернаторът на Перник изрази задоволството си, че земеделският министър идва в Перник не по конкретен сериозен проблем, а за да чуе от първа ръка проблемите, с които се ... Прочети още »

250 безработни ще могат да си намерят работа в друго населено място

Нови 250 безработни ще могат да се възползват и през 2019 г. от предлаганите от Агенцията по заетостта мерки за насърчаване на трудовата мобилност, регламентирани в чл. 42 от Закона за насърчаване на заетостта (ЗНЗ). Те дават възможност за финансова подкрепа и стимулиране на насочени от Бюрата по труда лица, които започват работа в друго населено място, различно от местоживеенето ... Прочети още »

Предоставят още 50 милиона лева по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2019 година

 Правителството одобри допълнителни още 50 мл лева  по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2019 г. с цел осигуряване на равнопоставен достъп до медицинска помощ на гражданите.  На основание чл. 106 и чл. 106а от Закона за лечебните заведения, Министерството на здравеопазването субсидира лечебни заведения по критерии и по ред, определени с Наредба № 3/2019 г. на министъра на здравеопазването ... Прочети още »

ДФ „Земеделие“ подпомага собствениците на крави под селекционен контрол с до 800 хиляди лева

Управителният съвет на ДФ „Земеделие” утвърди финансов ресурс в размер до 800 000 лв. за предоставяне на минимална помощ deminimis на земеделските стопани-животновъди, отглеждащи специализирани месодайни крави под селекционен контрол. На подпомагане подлежат допустимите животни по Схемата за месодайни крави под селекционен контрол за 2018 г. от породите Абердин-ангус, Лимузин, Херефорд, Симентал, Галоуей, Обрак, Шароле. Определеният норматив за подпомагане е ... Прочети още »