Дневен архив: 07/04/2019

Откриха паметна плоча за героите от ВЗРО „Въртоп” край Трън

Днес в красивата местност Ждрелото край Трън бе открита паметната плоча, на която са изписани имената 26 български патриоти – членове на Вътрешната западнокрайска революционна организация „Въртоп“ , дали живота си за връщането на Западните покрайнини към родината – майка България. На почетен караул пред постамента застанаха представители на дружество „Традиция”. Сред гостите на събитието бяха кметът на Община Трън ... Прочети още »

Трима от задържаните за подкупи в ДАИ-Перник под домашен арест

Трима от задържаните за подкупи след спецакция в „Автомобилна администрация“ в Перник излизат от ареста. Началникът на местната дирекция на ДАИ беше оставен без мярка за неотклонение. Двете жени, обвинени за участие в организираната престъпна група, ще остават под домашен арест. Едната от тях е психолог и издава удостоверения за психологическа годност на водачите. Другата е със средно образование и ... Прочети още »

Обръщение на министър Кирил Ананиев към работещите в системата на здравеопазване по повод Световния ден на здравето, 7 април

Уважаеми български лекари, зъболекари, фармацевти, професионалисти по здравни грижи и работещи в областта на здравеопазването,  Поздравявам ви по повод 7 април – Световния ден на здравето и празник на всички вас, работещите в системата на българското здравеопазване.  Убеден съм, че посрещате този празник със смесени чувства, защото често оценката за труда ви и това, което стои зад нея, не са ... Прочети още »

Община Перник отново постави на тезгяха сградата на Стоматологията и още три обекта

Четири атрактивни имота с много добра локация продава Община Перник. Първият имот е сградата на бившата Стоматология, намираща се в кв. Иван Пашов. Сградата е 5-етажна с мазе и терен. Другите три атрактивни имота са бившите токоизправителни станции. Един от тях е на центъра близо до магазин „Кауфланд“ и е с почти декар терен. Другият имот е в кв. „Изток“ ... Прочети още »

Пирина Христова от „Гласът на България” с разтърсващи признания!

21-годишната чаровница от град Батановци заложи на народната музика, за да разкрие таланта си. Още щом запя от сцената на „Гласът на България” по bTV, Пирина Христова направо наелектризира и публика, и треньори с магичния си глас. 21-годишната чаровница от град Батановци заложи на народната музика, за да разкрие таланта си, за който след изпълнението й треньорите свирепо се надцакваха, ... Прочети още »

„Български пощи” с награда за клиентско обслужване на EMS Кооператива

 „Български пощи“ ЕАД получи награда за клиентско обслужване за 2018 г. от структура на Всемирния пощенски съюз – EMS Кооператива. Призът се присъжда за високо качество на обслужване от кол-центъра при предоставянето на международната куриерска услуга EMS. Наградата беше връчена на Емилия Фачева, заместник изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Български пощи“ ЕАД, от  Бишар Хюсеин, генерален ... Прочети още »