Дневен архив: 06/04/2019

Нова улица ще свързва Западния парк с Парка на предизвикателствата в Перник

Новата улица, която вече ще свърза Западния парк с Парка на предизвикателствата, е вече готова. В това се увериха кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейният заместник Владислав Караилиев, които инспектираха обекта.  „По този начин трите парка в централната градска част ще имат както пешеходна, така и автомобилна бърза и удобна връзка. Реализирането на обекта дава възможност на перничани ... Прочети още »

С водосвет за здраве беше открит обновеният манастир в село Лева река

Водосвет за здраве отслужи в двора на напълно обновен манастир „Свети Четиридесет мъченици” в село Лева река, община Трън, Белоградчишкият епископ Поликарп. Той отправи и своето пожелание и послание светата обител да се радва на все по-голяма посещаемост от страна на хората търсещи духовно уединение, молитва и смирение. На офицалното откриване на реновирания манастир присъстваха министърът на земеделието, храните и ... Прочети още »

Областният управител се срещна с председателя и ръководния състав на РИК – Перник

Областният управител Ирена Соколова проведе среща с председателя, заместник-председателите и секретаря на РИК – Перник. Основна тема на разговорите бе организационно-техническото обезпечаване на работата на Районната избирателна комисия към подготовката и провеждането на предстоящите Избори за европейски парламент на 26 май тази година. “Днес обсъдихме всички предприети до сега мерки от Областна администрация и предстоящите общи действия, които ще обезпечат ... Прочети още »

ЮЗДП ще възстановява увредени гори от НАТУРА 2000 с помощта на нова технология за производство на фиданки

   В рамките на Седмицата на гората ръководството на Югозападното държавно предприятие представи пред експерти и журналисти първата в България автоматизирана поточна линия за производство на контейнерни фиданки за горското стопанство с голям капацитет и съпътстваща инфраструктура. Модерното съоръжение е доставено с финансовата подкрепа на програма LIFE 2016 на ЕК по крупен инвестиционен проект за възстановяване и подобряване на природозащитния ... Прочети още »

35 магазина в 12 града на страната отварят врати за инициативата „Купи и сподели“, част от Националната кампания на омбудсмана „Великден за всеки“

От  6 април 2019 г., стартира инициативата „Купи и сподели“, част от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която се организира за четвърта поредна година под патронажа на омбудсмана Мая Манолова. 35 магазина в 12 града на страната отварят врати в подкрепа на благородната кауза – това са най-големите търговски вериги в страната БИЛЛА, ... Прочети още »

ПП АБВ ще сигнализира КЕВР и европейската Агенция за кооперация на енергийните регулатори за приключилата процедура на „Булгаргаз“ за алтернативен доставчик

ПП АБВ ще сигнализира КЕВР и европейската Агенция за кооперация на енергийните регулатори (ACER) за проверка по приключилата процедура на „Булгаргаз“за диверсификация на доставките на природен газ. Това съобщи пред медиите зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева. „Имаме страшно много опасения, че тази процедура, не само по начина, по който беше проведена и беше избран доставчикът, е порочна, но ще създаде ... Прочети още »