Дневен архив: 04/04/2019

БСП поздрави академик Георги Стоилов за 90-годишнината му

Валери Жаблянов член на ИБ на БСП и  Областният съвет на БСП – Перник и председателят на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков бяха гости на тържеството по повод 90-ия рожден ден  на акад. Георги Стоилов. „Продължавайте да бъдете новатор.Бъдете все така силен, принципен и целеустремен. На този прекрасен празник се радвайте на семейството и приятелите си“, пожела Валентин ... Прочети още »

Обвинения за шестимата от ДАИ, сред тях и шефове

Шестима служители на ДАИ-Перник ще бъдат привлечени към наказателна отговорност, съобщи вчера Димитър Петров, изпълняващ функциите ръководител на Специализирана прокуратура, във връзка с операцията за неутрализиране на организирана престъпна група за подкупи в „Автомобилна администрация“ в Перник. «Искам да благодаря на служители на ГДБОП от Перник за отлично свършената работа, които успяха за по-малко от година да разкрият това престъпление ... Прочети още »

Борисов разпореди ДНСК да спре строежа на небостъргача „Златен век“

Министър-председателят Бойко Борисов нареди Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да спре строителството на сградата „Златен век“ на фирмата „Артекс“ в столичния квартал „Лозенец“. На среща между кмета на София Йорданка Фандъкова с премиера Борисов тя отново му казала, че разрешителното за строеж на сградата е изтекло. Фандъкова поискала справка и евентуално спиране на строежа и от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, ... Прочети още »

Станислав Владимиров: Пълна абдикация на институциите за село Дивотино!

„Темата за с. Дивотино стана национална и виждаме пълната абдикация на институциите“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров в студиото на  Bulgaria on Air. Той обясни, че този проблем се поставя доста отдавна от жителите на няколко села в Пернишко и звучи странно обяснението на Министерството на енергетиката, че не са знаели за този ... Прочети още »

Разбиха магазин заради един лаптоп

Кражба на преносим компютър е извършена от търговски обект в Перник. Престъплението е станало тази нощ, около 4,30 часа. Неизвестни чрез взлом проникнали в обекта и откраднали лаптоп. Помещението се охранява от частен СОТ, служители на който подали сигнала. Извършен е оглед на местопроизшествието от служители на Първо районно управление на МВР. Започнато е досъдебно производство и работата продължава. Прочети още »

Пиян шофьор от Радомир се изправя пред Темида

Радомирец ще бъде съден за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. На 1 април, около около два часа след полунощ, на площад „Войнишко въстание“ в Радомир бил проверен лек автомобил „Сеат Алхамбра“, управляван от местния жител И.И. на 31 години. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1,41 промила. Нарушилият нормативната уредба е привлечен като обвиняем и ... Прочети още »

„Мин Индъстри“ ще помага на Дивотино

В присъствието на областния управител Ирена Соколова и на директора на дирекция „Концесии“ в Министерството на енергетиката Станислав Станков и след двустранни срещи между инициативния комитет и фирмата-концесионер, официално бе декларирано съгласието на двете страни – жителите на Дивотино и въгледобивното дружество, за изпълнение на концесията в съответствие с условията за грижа и опазване здравето на хората, отговорност за техните ... Прочети още »

Инвестиционно намерение отваря нови работни места

Био конструктори за деца ще бъдат пакетирани в пернишкото село Ярдижловци. Фирмата, която се занимава с тази дейност „Ем Би Джи Тойс” ЕООД, ще закупи терени в населеното място. Идеите за инвестиционни намерения бяха обсъдени в разговори с кмета на Община Перник Вяра Церовска и нейния заместник Денислав Захариев. Целта е да се създаде модерен пакетажен комплекс, отговарящ на всички ... Прочети още »

Гости от село Дивотино посетиха mарламента

Пернишкият народен представител д-р Александър Александров посрещна в Народното събрание предствителки на фолклорния състав на село Дивотино, водени от кмета Румен Сергиев. „Благодаря ви, пазители на българската народна песен! Изразявам огромното си уважение към неуморния Ви труд и Вашата всеотдайна работа. Пожелавам ви още дълги години да продължавате да ни радвате с песните си. Нека никога да не угасва у ... Прочети още »

Трънчани поднесоха цветя пред паметната плоча на първия лесовъд в района

В Седмицата на гората, лесовъди, ръководители на община Трън и граждани  се поклониха пред паметната плоча в местността „Кръст“ на първия лесовъд в граничната околия Яким Тошков. Това съобщиха от Община Трън. Тошков се счита за основоположник на залесителните дейности в граничния край. По негова инициатива са създадени едни от най-старите противоерозионни култури на територията на Пернишка област, които са ... Прочети още »