Дневен архив: 03/04/2019

Седем служители на ДАИ-Перник са задържани при спецакция

 Седем служители на ДАИ-Перник, са задържани днес при специализирана акция,  съобщи Димитър Петров – изпълняващ длъжността административен ръководител на Специализираната прокуратура. Според него,  обвинението, което се подготвя да им бъде повдигнато, е за участие в организирана престъпна група с цел получаване на подкупи. Пернишката група, според  разследващите, е действала на територията на област Перник чрез проверки на пътя и събиране ... Прочети още »

Над 11 години затвор за убиеца на Роберт Величков

Пернишкия Окръжен съд е признал за виновен Цветан Иванов, който на 15 ноември 2017 година уби перничанина Роберт Величков и го осъди на 11 години и 4 месеца затвор. Наказанието ще трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Магистратите решиха още Иванов, извършил жестокото престъпление по хулигански подбуди, да заплати на родителите на жертвата по  120 000 лева обезщетение за ... Прочети още »

Спецпрокуратурата разследва подкупи в ДАИ – Перник

Специализираната прокуратура започна разследване в Областната дирекция на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ – Перник. Спецпрокурори и служители на териториалното звено на БОП извършват обиск, изземвания и разпити на свидетели, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Досъдебното производство на Спецпрокуратурата е образувано срещу лица, за които има данни, че участват в организирана престъпна група за подкупи, съобщиха от Специализираната прокуратура. Припомняме, ... Прочети още »

Радомирец пред Темида за наркотици

Радомирец застава пред съда за притежаване на наркотици. През месец юли миналата година, служители от Областната дирекция на МВР в Перник и колегите им от радомирското Районно управление на полицията, по време на провеждане на специализирана полицейска операция задържали 44-годишният З.М. От него тогава са иззети около 16 грама канабис и 26 грама метамфетамин, разфасовани в отделни дози. След започналото ... Прочети още »

Жител на Вършец хванат да кара пиян в Брезник

Брезнишки полицаи задържаха мъж, шофирал автомобил след употреба на алкохол. Вчера, около 23,30 часа, на кръстовището на улиците „Жданов“ и „Мала река“ в Брезник бил проверен лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 38-годишният И.Р. от град  Вършец. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2,16 промила. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за ... Прочети още »

ОД на МВР приема документи за кандидатстудентскатата кампания в Академията на МВР

Академията на МВР започна своята кандидатстудентска кампания за 2019 година. Кандидатите за курсанти могат да подадат документи в Областната дирекция на МВР в Перник, в срок до 6 юни тази година. Бъдещите полицаи и пожарникари подлежат на специализиран подбор – медицинско изследване, проверка на физическата годност, психологическо изследване с тест за интелигентност и личностен въпросник. Специалностите за придобиване на образователно-квалификационна ... Прочети още »

Съд за пиян шофьор от Дивотино

Жител на Дивотино ще бъде съден за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. На 28 март тази годи, в село Дивотино бил проверен лек автомобил „Субару Легаци“. Возилото е било управлявано от 51-годишния местен жител Р.В. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1,52 промила. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – ... Прочети още »

„Мин Индъстри” ще помага на Дивотино, Люлин и Бучино

Три пернишки села – Дивотино, Люлин и Големо Бучино са засегнати от дейността на въгледобивното дружество ”Мин индъстри”. Напрежението бе ескалирало заради унищожени земеделски земи, през последните дни последваха серия срещу, за да бъде намерено вярното решение от създалата се конфликтна ситуация. С активното съдействие на областния управител Ирена Соколова, Министерство на енергетиката и добро разбиране от страна фирмата, то ... Прочети още »

Валери Манов, управител на „Мин индъстри“: Ако участъкът бъде затворен, някой мисли ли за съдбата на 2000- те работещи на него?

Във връзка с изостреното напрежение в с.Дивотино, свързано със сигналите от страна на жители на населеното място за нарушени от минна дейност имоти частна собственост, се свързахме с управителя на фирмата-концесионер „Мин индъстри“ ЕООД инж. Валери Манов.  -Инж. Манов,  как ще отговорите на нападките, че минната  дейност  на дружеството излиза извън одобрените от Министерство на енергетиката граници? -Категорични сме, че ... Прочети още »

НОИ започва изплащането на пенсиите и допълнителните суми към тях на 8 април

1 322 300 пенсионери в страната, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2019 г., е в размер до 348,00 лв. включително, ще получат еднократна допълнителна сума в размер на 40,00 лв. за Великден. ТП на НОИ – Перник през месец април 2019 г. ще изплати пенсии на 43 460 пенсионери. ... Прочети още »