Дневен архив: 02/04/2019

Самолет с четирима българи се разби в Македония, всички са загинали

Малък частен самолет модел „Чесна П210Н“ с четиричленно българско семейство се е разбил в Македония, като всички на борда са загинали, съобщава местният сайт МКД. Самолетът е тръгнал от Охрид към София в 16:10 минути българско време, а към 17:18 часа българско време е изчезнал от радарите около връх Солунска глава, около 26 километра южно от Скопие.  Пилотът на летателната ... Прочети още »

Елена Йончева: Установени са чудвищни закононарушения в случая при с. Дивотино.

„Правителството на Бойко Борисов нарушава закона и облагодетелства определени фирми, които унищожават българската земеделска земя“. Това заяви водачът на листата на БСП за европейските избори Елена Йончева при внасянето на искане до Министерство на енергетиката за информацията за концесията за добив на въглища в Пернишкия въглищен басейн. Йончева внесе искането заедно с народните представители от ПГ на „БСП за България ... Прочети още »

Владислав Недялков представи първата си стихосбирка „Летен облак”

Премиерата на първата поетична книга на Владислав Недялков  в Арт салона на Двореца на културата събра много приятели и почитатели на словото. „Летен облак” е заглавието на стихосбирката, която имаше премиера в София, а сега в Перник. На представянето  дойде и редакторът – поетесата Латинка – Златна, която е избрала заглавието на книгата. „Дадох идея за името на книгата да ... Прочети още »

Съюзът на инвалидите в Перник подкрепя иницативата за дотъпна градска среда

Пернишката структура на Съюза на инвалидите подкрепя младите хора от града, които реализират проект за достъпна градска среда – съобщиха доброволците, които са ангажирани с изпълнението му.Ето какво пишат те в нарочно писмо: „За нас хората с увреждания в Перник е крайно необходимо да имаме достъпна среда и „Клуб на инвалида“, от тези две основни за нашето общуване с приятели, ... Прочети още »

Повишен интерес към новите възможности за саниране

Много граждани се възползваха от втората информационна среща във връзка със стартиралия прием на заявления за интерес и финансова помощ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Перник по Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Срещата беше водена от кмета на Община ... Прочети още »

Вълнуващо начало на април за малки и големи радомирци!

Арт работилница събра малчугани в първия априлски ден в градината на Младежки дом в Радомир. Заедно с родителите си децата оцветяваха къщички за птици, които по-късно ще бъдат закачени на паркови места в града. Събитието бе организирано по повод 1 април-Международния ден на птиците и Седмицата на гората. Официален гост на мероприятието бе Роза Манова от Регионална дирекция по гори ... Прочети още »

Кражба на ток и в Брезник

Преди няколко дни в Перник бе установена кражба на ток. Сега същото нарушение на нормативната уредба е засечено и в Брезник Служители на брезнишкото Районно управление на МВР и представители на електроразпределителното дружество извършили проверка на имот, на улица „Петров камък“. Там било констатирано неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, с което се създавали условия за непълно отчитане на потребената енергия. ... Прочети още »

Нови пожари в Пернишко

Широколистна гора и къща са горели в понеделник в Пернишко. Около 14 часа е подаден сигнал за пожар в широколистна гора в трънското село Милкьовци. Два противопожарни автомобила се отправили към местопроизшествието. Унищожени са около 68 дка гора и суха трева, а е спасен голям горски масив. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Два часа по-късно е пламнала ... Прочети още »

Обраха базова станция на мобилен оператор

Акумулатори са откраднати от базова станция на мобилен оператор. Престъплението е извършено в радомирското село Владимир. Неизвестни разбили базова станция и откраднали 16 акумулаторни батерии. Извършен е оглед от служители на радомирското Районно управление на МВР РУ и са предприети действия за установяване на извършителите. Започнато е досъдебно производство и работата продължава. Прочети още »

Кметове ще санкционират граждани, изхвърлящи боклуци където им падне

„Започна измерване на уличните дупки в населените места на територията на Община Перник, след което разрушените участъци ще бъдат затворени“, съобщи градоначалникът Вяра Церовска по време на среща с кметовете на населени места. Тя отбеляза, че вече е стартирало пролетното почистване от общинското предприятие „Флор“. В директен разговор с директора на Агенция Пътна инфраструктура тя получи уверение, че до 25 ... Прочети още »