Дневен архив: 17/03/2019

Днес да почерпят…

На 17 март християнската църква почита паметта на Св. преподобни Алексий, човек Божи. Почти целия си съзнателен живот светецът, в името на своето обещание към Бога, прекарал в мълчание и укривал своята самоличност. Наказанията и лишенията, на които сам се подложил заради колебанието си, били прекалено жестоки и забулени в мълчание. Званието „Божи човек“ той получил след смъртта си, поради ... Прочети още »

Областният управител учреди специална награда за “Магията на Сурва” в Земен

Областният управител Ирена Соколова, заедно с кмета на община Земен, гости и жители на града, стана част от атмосферата на Общинския сурвакарски празник “Магията на Сурва“.  Фестивалът се провежда от 2005 г. насам всяка нечетна година през месец март. Повече от 20 сурвакарски групи участваха в дефилето и демонстрираха етнографските традиции на региона в изконния им вид. Маскираните представиха сватбена ... Прочети още »

Фирми от Радомир и Земен с шанс да реализират своите проекти

В Радомир беше отворена първата мярка за повишаване на производителността и експортния потенциал на малки и средни предприятия на територията на МИГ „Радомир – Земен“. Тя ще предостави безвъзмездно финансиране на стойност 1 564 640 лв. Общо за програмния период безвъзмездното финансиране в рамките на МИГ-а е 7 353 823 лв. Представителите на малки и средни предприятия от двата града ... Прочети още »

Ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ и приятели с премиера в Перник

Премиерно представяне в Перник на нов сценичен проект, ко-продукция на Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ и Национална импресарска мрежа, ще се състои в театралния салон на Двореца на културата в Перник на 25 април, четвъртък, от 19 часа. Представлението се осъществява под патронажа на кмета д-р Вяра Церовска и със съдействието на Община Перник. Интригуващият музикално-танцов шоу спектакъл представлява околосветско пътешествие ... Прочети още »

Шведска фирма разширява мощностите си в Перник

Перник става все по-атрактивен и притегателен център за инвестиции в Югозападна България. Едно от доказателствата за това е шведско предприятие „Trelleborg“, което е на територията на общината и в него работят над 150 перничани на този етап. Фирмата произвежда силиконови изделия в широкия спектър и от миналата година е купила още един терен, на който в момента строят и ще ... Прочети още »

Бюрото по труда в Перник търси 44 шофьори на тролейбус и 20 охранители

След като през предходната седмица  предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник намаляха, то през тази седмица те се увеличиха с 21 и достигнаха 110.  Добрата новина е, че предлаганите свободни места за безработни висшисти остават без промяна- 3.   Тази седмица седмица се появи актуална офертата за работа на 44 шофьори на тролейбус за София. Пак за София се търсят 10 организатори ... Прочети още »

Стартира третото проучване за потребностите на работодателите и бизнеса в област Перник от кадри

Областните администрации в страната, съвместно с Агенцията по заетостта и социалните партньори, провеждат проучване за потребностите на работодателите от работна сила. То се осъществява на основание чл. 10 от Закона за насърчаване на заетостта съвместно с Комисиите по заетост към Областните съвети за развитие. „Третото по ред анкетиране сред работодателите и бизнеса от област Перник отново ще отрази директното им ... Прочети още »

Жена му на Зуека го ревнува свирепо от…

Съпругата на комика Васил Василев-Зуека – Ани Вичева, го ревнувала до лудост от асистентка в „Като две капки вода“. Режисьорката не пропускала нито една репетиция или лайф и следяла изкъсо мъжа си и колежката му от екипа на шоуто.   Вичева била убедена, че въпросната асистентка има апетити към Зуека. Тя смятала, че колежката му се държи твърде свойски с мъжа ... Прочети още »