Дневен архив: 15/03/2019

ЧЕЗ Разпределение установи за 7-ми път кражба на ток от луксозна къща в Драгалевци

Екипи на ЧЕЗ Разпределение установиха за 7-ми пореден път луксозна къща в кв. Киноцентър-Драгалевци да консумира неправомерно електроенергия. Компанията е подала сигнал до органите на МВР и очаква огледна група. Къщата е с преустановено електрозахранване заради неплатени задължения от 2017 г., а клиентът е с образувано досъдебно производство през 2018 г., заради предходните си нарушения. Кражбите на електроенергия на къщата ... Прочети още »

Пернишки полицаи спипаха 36-годишен фиркан зад волана

Вчера, на ул. „Ю. Гагарин“ в областния град бил проверен лек автомобил Ровер“, управляван от 36-годишниаят И.К. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 29 промила. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.                    Започнато е бързо производство. Прочети още »

Перничанин отива на съд, шофирал пиян

На 8 март тази година, малко преди пернишкия кв. „Бела вода“ бил проверен лек автомобил „Мерцедес“, управляван от перничанина Е.И./31 г./ Алкохолната му проба се оказала положителна – 2, 14 промила. Привлечен е като обвиняем и работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник. Прочети още »

Селскостопанска постройка пламна в земенското сeло Елов дол

Пламъците тръгнали вчера, около 20,20 ч. Два екипа на РСПБЗН – Радомир потушили огъня. Изгорели са около 10 кв. м. покривна конструкция, имущество и 200 килограма зърно. Причината за пожара е в процес на установяване. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. Прочети още »

Паметна плоча на героите от революционната организация „Въртоп” ще поставят на Ждрелото

На последното си заседание Общинският съвет на Трън даде съгласието си за поставяне на паметна плоча на героите участвали в създаването на революционната организация „Въртоп“ с цел увековечаване безсмъртието на всички смели българи, чиито произход е от Трънския край. Предложението за поставянето на паметната плоча е на председателя на ВМРО-Трън Десислав Банков и на ВМРО-Перник Димитър Колев. На въпроса- каква ... Прочети още »

Правят съкращения в администрацията на МОСВ и териториалните структури в страната

  Общата численост на служителите в администрациите от системата на МОСВ се намалява с 9 бройки в централната администрация и с 15 бройки във второстепенните разпоредители с бюджет. Промяната става чрез приетите от правителството изменения в Устройствения правилник на Министерството на околната среда и водите, в Устройствения правилник на Изпълнителната агенция по околна среда, както в ПМС № 208/2017 г.   С ... Прочети още »

Близо 7 милиарда лева ще се инвестират в пътната инфраструктура на Северна България

 Близо 7 млрд. лв. ще се инвестират в пътната инфраструктура на Северна България през следващите години. Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски на форума „Приоритетна свързаност на Северна България“ в Русе, организиран от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, в координация с Института за пътна безопасност.   С цялостното доизграждане на автомагистрала „Хемус“, на ... Прочети още »