Дневен архив: 13/03/2019

КТ „Подкрепа“ алармира за фалшиви формуляри за трудови книжки

Президентът на Конфедерация на труда „Подкрепа“ Димитър Манолов заяви,че има данни за издаване на нерегламентирани трудови книжки с фалшиви формуляри. Манолов поясни, че има информация къде се печатат фалшивите формуляри. Днес той ще изпрати сигнал до социалния министър Бисер Петков с искане да бъде направена спешна проверка. „Формуляр за трудова книжка се издава на база на министерско постановление, тоест този ... Прочети още »

Очакват се над 60% енергийни спестявания след санирането на сградата на общината!

Вчера официално бе открита обновената и санирана сграда на общинската и областна администрация в Перник, а лично регионалният министър Петя Аврамова преряза лентата заедно с кмета Вяра Церовска и зам.градоначалника Владислав Караилиев. Както „Съперник” писа, стойността на проекта възлиза на 2 853 000 лева, от които 2 425 000 лева са европейско финансиране и 428 000 лева са национално съфинансиране. ... Прочети още »

Над 25 милиона лева ще се инвестират в региона до 2020 година

Над 25 млн.лв. ще бъдат инвестирани в област Перник по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Средствата са разпределени към 11 проекта от социалната, образователната инфраструктура, градска среда, транспорт, административни и жилищни сгради. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на граждански диалог на тема „Европа в нашия дом” в Перник. Тя посочи като ... Прочети още »

84 милиона лева за водоснабдяването в Перник и Радомир

Пет ВиК дружества подадоха предсрочно документи за финансиране на мерки подобряване на водоснабдяването и канализацията от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“. Отличниците са Перник, Русе, Враца, Ямбол, Силистра. Крайният срок за представяне на проектите, подготвени от МРРБ при изработването на 14 регионални прединвестиционни проучвания, пред Управляващия орган на програмата е 23 април 2019 г. Това съобщи министърът на регионалното развитие ... Прочети още »

Още можем да спестим 5% от бюджета за местни данъци!

Напомняме на всички граждани ,че кампанията по заплащане на Местни данъци и такси е в ход. До 30.04.2019г. всяко данъчно задължено лице може да заплати дължимите данъци и такси с 5 % отстъпка. Това апелира директорът на дирекция „Местни приходи и такси“ Ивета Боянова.  Работното време на Дирекцията е плаващо от 8,00ч. до 16.30ч. Работещите граждани могат да се възползват ... Прочети още »

„Топлофикация Перник” започна подмяна на тръбите за шламопровода

 „Топлофикация Перник” започна подмяната на тръбите на шламопровода за шламохранилище „7-ми септември”,. Това информира изпълнителният директор на дружеството инж. Любомир Спасов. „В момента теглим новото трасе, което е успоредно на старото. Когато го изтеглим напълно и положим новите тръби ще направим свързването.  Вече над една трета от трасето е изтеглено, като общата му дължина е над 2 км.. Надявам се с ... Прочети още »

РИОСВ-Перник започна проверки за търговията със защитени видове

Заповед на министъра на околната среда от 30 януари 2019г въвежда специален режим на опазване и ползване на лечебните растения през 2019 г. Затова информира директорът на РИОСВ-Перник Пламен Ангелов. Той поясни, че отделни видове диворастящи лечебни растения се поставят под специален режим на опазване и ползване, когато биологичното разнообразие или ресурсите им проявяват трайна тенденция към намаляване или има ... Прочети още »

Ковачевци посреща футболен отбор от чужбина

Ковачевци ще бъде домакин на футболно събитие с международно участие. През месец юни, се очаква в спортния комплекс „Димитровец”, да пристигне женски футболен отбор от Пакистан. Той ще представлява град Карачи,  най- големият пакистански град, като гостува на тридневен лагер в Ковачевци. По време на домакинството ще се състои футболна среща с „Риал Ковачевци”.  По този повод ръководството на Община ... Прочети още »

Всяко субсидиране от бюджета към болниците може да ни коства глоба от ЕК

Предложението за преобразуването на държавните болниците у нас от търговски дружества в нон-профит структури е популистко и цели „да докаже“, че ако една болница не е търговско дружество, то тя автоматично ще спре да има финансови проблеми и ще започне да функционира ефикасно. Това казва здравният икономист Аркади Шарков.   „Единствената цел на това предложение е да се прикрие лошото ... Прочети още »