Дневен архив: 12/03/2019

Изправят на съд лекар от пернишката болница

Окръжна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу д-р М.К. за извършено от него престъпление по чл. 123, ал. 1 от НК. От 2016 г. обвиняемият К. работел като ординатор във „Вътрешно отделение“ на МБАЛ „Р. Ангелова“ в гр. Перник. Около 19:45 часа на 24 август 2017 г. Спешното отделение при болницата било посетено от ... Прочети още »

Министър Аврамова отново в Перник, преряза лентата на обновената сграда на общината

Кметът на Община Перник Вяра Церовска, министърът на регионалното развитие Петя Аврамова  и зам.-кметът Владислав Караилиев  символично прерязаха лентата на обновената и санирана сграда на общинската администрация. По традиция в началото на церемонията беше отслужен водосвет за здраве.  Проектът„Обновяване, саниране, ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сграда на Община Перник и Областна администрация“  се реализира по Оперативна ... Прочети още »

Приключи проектът за обновяването на сградата на общинската и областна управа

С нов и модерен облик е сградата на Община Перник след реализирането на проекта „Обновяване, саниране, ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сграда на Община Перник и Областна администрация“. Целта му е да увеличи експлоатационната годност на сградата, да приложи всички енергоспестяващи мерки за постигане на енергиен клас А и повече от 60% енергийни спестявания, да осигури ... Прочети още »

АПИ: Шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост

 195 машини са почиствали републиканските пътища през изминалата нощ в районите със снеговалеж. Настилките се обработват и работата на снегопочистващите машини продължава, за да се осигури безопасността на движението по високопланинските проходи. Няма въведени ограничения по пътната мрежа. Най-обилен в момента е снеговалежът на проходите Петрохан и Троянски, където падналият нов сняг е около 10 см.   Агенция „Пътна инфраструктура“ ... Прочети още »

Броени дни до «Сурва Земен» 2019

Остават броени дни до откриването на фестивала СУРВА ЗЕМЕН 2019! Учреден по инициатива на кмета на Община Земен Димитър Сотиров, той се превърна в събитие, демонстриращо етнографските традиции на региона в изконния им вид и също така тържество на всички, които обичат позитивната страна на живота! Фестивалът се провежда през година. Той няма конкурсен характер. Първото издание на събитието се ... Прочети още »

Бърз съд за почерпен шофьор

Бързо производство за шофиране на автомобил след употреба на алкохол е започнато от служители на трънското Районно управление на полицията.   Около 11 часа в първия работен ден от седмицата, на разклона за трънското село Лялинци бил проверен „Опел Корса“, управляван от 51-годишен мъж от село Ломница. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2,15 промила. Взета му ... Прочети още »

Радомирец карал пиян, съдят го

Радомирец застава пред съда за шофиране на автомобил в нетрезво състояние. От пресцентъра на Областната дирекция на МВР уточниха, че нарушението на нормативната уредба е регистрирано на 5-ти март тази годин. В град Радомир бил проверен лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 59-годишния местен жител Н.М. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1,53 промила. Привлечен е ... Прочети още »

Автомобил осъмна без задна врата

Задна врата от лек автомобил е открадната тази нощ в Перник. Престъплението е извършено около 2 часа след полунощ, на улица „Благой Гебрев“ в квартал „Изток”. Неизвестни демонтирали и откраднали задна врата от „Тойота Аурис“ със софийска регистрация, собственост на 37-годишна перничанка. Извършен е оглед на местопроизшествието от служители на Второ районно управление на МВР и са предприети действия за ... Прочети още »

Без проблеми са преминали дежурствата на медиците от ЦСМП- Перник миналата седмица

Без произшествия са преминали дежурствата на медиците от Центъра за спешна медицинска помощ през изминалата седмица и почивните дни. Това информира директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов. „За разлика от предходната седмица, в която се наблюдаваше увеличение на спешните обаждания на телефон 112 и на амбулаторните прегледи във филиалите, през изминалата седмица не сме отчели увеличаване на обажданията и прегледите. ... Прочети още »

252 нарушения на трудовото законодателство установи Инспекцията по труда за месец

 88 проверки по спазване на трудовото законодателство и осигуряване на безопасни и здравословни условия на труд на територията на областта е извършила през февруари Дирекция „Инспекция по труда” в Перник. Най-много са извършените проверки -22 са извършени с цел контрол на изпълнението на издадени предписания за отстраняване на констатирани нередности. По повод постъпили сигнали на граждани са извършени 9 проверки. ... Прочети още »