Дневен архив: 11/03/2019

Готвят график за извозването на растителните отпадъци

Община Перник изготвя график за извозване на растителния отпадък по райони и кметства. Това съобщи кметът Вяра Церовска след проведена среща с началника на РС ПБЗН главен инспектор Кирил Христов и представители на Регионалното депо за неопасни отпадъци във връзка с многото възникнали пожари през последните дни.  В рамките на срещата стана ясно, че част от пожарите са вследствие на ... Прочети още »

Кметът зарадва пенсионерите от клуб „Здравец”

„Благодарим от сърце на кмета на Община Перник Вяра Церовска, че си изпълни обещанието и ни зарадва с нов и модерен дом“, с тези думи се обърнаха членовете на пенсионерския клуб „Здравец“ към градоначалника, който присъства на официалното откриване на сградата.  Възрастните хора не скриха приятните си емоции от новата придобивка и с вълнение споделяха колко са щастливи, че ще ... Прочети още »

Министър Аврамова реже лентата на обновената сграда на общината

Утре министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще присъства на официалното откриване на обновената и санирана сграда на Община Перник. Церемонията ще се състои в 15.30 часа.  Преди това в 14 часа в заседателната зала на Общината ще се проведе пресконференция във връзка с реализирането на проекта „Обновяване, саниране, ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на ... Прочети още »

Регионалното развитие ще е тема на граждански диалог

Регионалното развитие ще е тема на граждански диалог утре. Участие в дискусионния форум ще вземат министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, кметът на Община Перник д.р Вяра Церовска, народните представители д-р Александър Александров и Красимир Велчев, областният  управител на Перник Ирена Соколова, предприемачи и граждани. Форумът е част от платформата за граждански диалог „Европа в нашия дом”. Акцент ... Прочети още »

20-годишно момче загина на пътя при Дебели лаг

Две сериозни пътнотранспортни произшествия са станали през почивните дни. При едното от тях е загинало 20-годишно момче, съобщиха от полицията Трагичният инцидент е станал в неделя, около 17,30 часа, на пътя от радомирпското село Дебели лаг към село Извор. Лек автомобил „БМВ“ излязъл от пътното платно, навлязъл в житен блок и се ударил в дърво. В колата са пътували три ... Прочети още »

Рекорд! Над 90 пожара вилняха през уикенда. Пламъците взеха и човешка жертва

Печален рекорд беляза почивните дни в Пернишко. Огнеброците са гасили над 90 пожара, вилнели през уикенда в региона.  Девет от тях са със сериозни материални щети. Пламъците са взели и човешка жертва. От полицията уточняват още, че при 83 от общо 92-та пожара пламъците са вилнели в сухи треви и храсти. В девет от инцидентите има нанесени и сериозни материални ... Прочети още »

Задържаха 21-годишен перничанин с амфетамини

21-годишен жител на областния град е задържан за притежаване на наркотични вещества. Акцията е проведена на 8 март от служители на Първо районно управление на МВР. Органите на реда проверили апартамент в пернишкия квартал„Твърди ливади“. При вида на полицаите 21-годишният обитател на жилището изхвърлил през прозореца пликче, което по-късно било намерено. Оказало се, че това е амфетамин с тегло около ... Прочети още »

Бърз съд за поредните трима пияни зад волана

Три бързи производства за шофиране след употреба на алкохол са започнати през почивните дни. На 8 март, малко преди полунощ, на улица „Средец“ в областния град е бил проверен „Фолксваген Голф“, шофиран от 44-годишния перничанин Б.Д. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2,48 промила. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 ч. ... Прочети още »

Млади и стари в село Богданов дол се събраха на трапезата за прошка

Млади и стари в село Богданов дол за щеста поредна година се събраха заедно, за да си простят и си пожелаят здраве и берекет през годината. Кметът на Богданов дол Петър Теофилов поиска прошка от най-старите и им пожела да са живи и здрави до дълбоки старини и да помагат на по-младите. Всеки, дошъл на празника, бе донесъл по нещо ... Прочети още »

Бюрото по труда търси 60 машинни оператори за производство на автомобилни компоненти

След като през предходната седмица  предлаганите свободни места на трудовия пазар в Перник се увеличиха значително, то през изминалата те намаляха с 23 и достигнаха 89.  Добрата новина е, че предлаганите свободни места за безработни висшисти остават без промяна- 3.   Втора седмица е актуална офертата за работа на 60 машинни оператори за производство на автомобилни компоненти в Божурище, като се осигурява безплатен транспорт.     ... Прочети още »