Дневен архив: 10/03/2019

Фондация „П.У.Л.С.“- Перник подкрепи Шествието за правата на жените

Фондация „П.У.Л.С.“ подкрепи Шествието за правата на жените пред министерския съвет, което се проведе навръх празника на жената 8-ми март.     „Днес ние призоваваме да спрем цикъла на насилието. Да разчупим оковите на мълчанието. Да бъдем информирани и чувствителни. Да живеем в общество без насилие. Необходими са спешни мерки за справяне с домашното насилие и оказване подкрепа на пострадалите в ... Прочети още »

Бригада „Нов дом” направи щастливи семейството на малката Еми

Миналата седмица цяла България стана съпричастна с щастието на цялото семейство на малката Еми, детския представител на омбудсмана на България Мая Маноова. „Бригада Нов дом” отново бяха в Перник, донесоха толкова много усмивки и радостни сълзи и успяха да сбъднат една детска мечта – уютен дом и стая за Еми в розово. Сега семейство Станкови има наистина един прекрасен дом, ... Прочети още »

Мним социален работник налази домовете на старци

За нов вид измама, която може да доведе до сериозни последствия, основно за възрастни и самотни хора, алармират в социалните мрежи перничани. В центъра на града и в някои блокове на квартал Изток вече е засечен мъж на средна възраст, който „посещава” домове, основно на възрастни хора и предлага като служител на Социални грижи услуги, например да им премери кръвното! ... Прочети още »

Изправят на съд бившата жена на Драгановеца. Ирена Кръстева е обвинена за източване на еврофондове

Бившата жена на небеизвестния пернишки наркотрафикант Стоян Кръстев-Драгановеца – Ирена Кръстева, отива на съд за измами с пари от Европейския съюз, съобщи при посещението си в Перник миналата седмица зам.директорът на ГД БОП Стоян Темелакиев. До обвинението се стигна през април миналата година, когато служители на ГДБОП проведоха операция на територията на Перник, Радомир и ковачевското село Ракиловци, при която ... Прочети още »

Националният литературен конкурс, организиран от Общински младежки съвет – Перник, вече има своите победители

Вече двадесет и една години със своите инициативи, Общински младежки съвет – Перник твори добро, подкрепя развитието на младите хора, предоставя им поле за изява и им дава кураж да изразяват мнението и себе си. Една от тези инициативи – Националният литературен конкурс, е вече традиция. Темите, по които младите хора, на възраст между 14 и 24 години писаха тази ... Прочети още »

11 са молбите за възстановяване на суми за купени е-винетки, които не са отразени в системата

  В Национално ТОЛ управление са постъпили общо единадесет молби за възстановяване на суми при покупка на електронна винетка. Това информираха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Парите са изтеглени от сметките на потребителите, но в системата не е отразено, че винетката е купена. Тези случаи са констатирани в първите дни на месец януари, когато имаше технически затруднения със системата. Постъпилите молби ... Прочети още »

Васил Пуров е титуляр на поста директор на „ДЛС Осогово”

 Досегашният зам.-директор на Регионалната дирекция по горите в Кюстендил инж. Васил Пуров поема управлението на „Държавно ловно стопанство Осогово”.Той беше представен пред колектива на териториалното поделение на Югозападното държавно предприятие. Инж. Пуров е с дългогодишен професионален опит в системата на горите, като през годините е заемал различни длъжности.   Заповедта за назначаването му като титуляр на поста директор идва месец след ... Прочети още »