Дневен архив: 09/03/2019

Областната организация на БЧК в Перник е сред десетте най-добри в страната

Изминалата 2018 г е била по-успешна от предходната за червенокръстките организации в общините от региона. Този извод направи директорът на областната организация на БЧК –Перник Наталия Минева. „Доволни сме от това, което направихме. Имахме и проверка от експертен екип от Националния съвет, който отрази, че имаме напредък в нашата работа. Това го приемаме като съвместна дейност както на служителите, така ... Прочети още »

Намаляват болните от остри респираторни заболявания в областта

Постепенно намаляват болните от остри респираторни заболявания в региона, информират от Регионалната здравна инспекция. През изминалата седмица са констатирани 55 болни , при 56 за предходната седмица. Заболеваемостта е 74,69%oo, при средна за страната 84,38%oo. За периода, както и от началото на грипния сезон на територията на областта няма починали лабораторно доказани случаи с грип. През този период няма увеличение ... Прочети още »

ПП АБВ, Румен Петков, настоява за свикване на референдум за мир

Председателят на ПП АБВ Румен Петков заяви пред медиите, че партията се обръща към парламентарно представените политически сили, синдикатите, работодателите и значимите извънпарламентарни политически сили с предложение да подкрепят подписка, инициирана от АБВ, за свикване на референдум за формиране на национална политика и позиция по проблемите, свързани с мира – за недопускане на разполагане на територията на страната и българската ... Прочети още »

Двупосочно е движението при 89-ти км на АМ „Тракия“

  Движението по моста над река Елшишка при км 89-ти на АМ „Тракия“ се осъществява двупосочно в платното за София. Временната организация е за ремонт на платното за Пловдив. Ремонтните дейности предвиждат смяна на гредите на мостовото съоръжение, нова хидроизолация, асфалтиране и хоризонтална маркировка. Очаква се строителните работи да приключат до края на май т. г. В края на ноември ... Прочети още »

Одобрен e окончателният слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2018

Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите №РД 09-229 от 01.03.2019  г. е одобрен окончателния специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” (ПДП) за Кампания 2018. Заповедта е издадена и е публикувана в “Държавен вестник”, брой 20 от 08 март 2019 г., в изпълнение чл. 33a, ал. 2 от Закона за подпомагане на земеделските производители. Земеделските стопани, които са ... Прочети още »

В началото на седмицата идва студ…

Празникът на жената ще е слънчев с рехава висока облачност. Вятърът – по-осезаем в Източна България, където скоростта му ще е около 20-30 километра в час. Дневните температури следобяд – между 19 и 24 градуса. В планините – слънчево и ветровито. По високите открити била скоростта на вятъра ще гони 40-50 километра в час, предаде NOVA. През почивните дни облачността ... Прочети още »

Министър Горанов се съмнява в данъчната коректност на 90% от ресторантите в София

До края на септември и началото на октомври всички софтуери трябва да отговарят на изискванията на наредбата за касовите апарати. Това стана ясно от думите на министъра на финансите Владислав Горанов по време на парламентарния контрол.  За голяма част от търговците сроковете се удължавали. Над 50 хиляди касови апарата вече са адаптирани и в реално време предават данни към сървърите ... Прочети още »