Дневен архив: 07/03/2019

Мартенски празници в кметство Изток и детска градина „Пролетен цвят”

По повод Мартенските празници Кметство „Изток” и ДГ №3 „Пролетен цвят“ организираха изненада за пенсионерите от Пенсионерски клуб кв. Изток. Децата от група „Делфини“ изпълниха песни, танци и кратка пиеса, с които развълнуваха членовете на клуба. За финал в края на гостуването малки и големи заедно запяха народни песни. Децата подариха картички от името на инж.Емил Костадинов и от името ... Прочети още »

БСП продължава атаката! И новата сесия е свикана в нарушение на правилника

Дори „поправителната” сесия, свикана вчера по искане на кмета на община Вяра Церовска, не укроти страстите в червените редици. Позовавайки се на чл.45 ал.5 от Правилника за работа на местния законодателен орган, съветниците от левицата заявиха, че провеждането й е незаконосъобразно. Още по време на работата на минипарламента те излязоха с нарочна декларация, прочетена в заседателната зала и разпратена мигновено ... Прочети още »

Очаквано! Скандал и на „поправителната” сесия!

Вчерашното заседание на пернишкия минипарламент очаквано започна със скандал. Остри реплики и дори обидни квалификации се сипеха и от представителите на управляващите, и от страна на опизицията. От левицата влязоха с „бутонките напред”, оспорвайки и законността на свикване на „поправителната” сесия. Ралица Андреева от БСП бе категорична – заседанието е неаконосъобразно и всички решения, кито евентуално ще бъдат взети, също ... Прочети още »

Декларация на Общинския съвет на БСП-Перник

Госпожо кмет, Господин председател, Колеги Уважаеми съграждани,   Свидетели сме на това, как за пореден път заседание на общински съвет бе превърнато в абсолютен фарс.   Административната, правна и политическа некомпетентност, както на председателя, така и на кмета на Община Перник доведоха до това за пореден път общинският съвет  да е принуден да вземе незаконосъобразни решения. Последователните действия на управляващото ... Прочети още »

Кметът:Върнах решенията за преразглеждане, защото трябва да бъдат взети законосъобразно

Върнах за преразглеждане решенията от предходната сесия, което е в правомощията на кмета, защото считам, че те трябва да бъдат взети със законосъобразност и реален кворум. С тези думи кметът на Перник Вяра Церовска коментира пред журналисти мотивите си решенията, взети на последното заседание на местния законодателен орган, да бъдат гледани повторно на извънредно заседание, проведено вчера. Градоначалникът поясни, че ... Прочети още »

Конкурс на историческа тема обявяват в Радомир

Община Радомир, Средно училище „Св.св.Кирил и Методий” и  клуб „Патриот” обявяват конкурс за есе, доклад, компютърна презентация, рисунка . Той е под патронажа на кмета на общината Пламен Алексиев и е на тема „140 години Търновска конституция, 140 години от избирнето на княз Александър Първи Батенберг, 140 години от посещението на княз Александър Първи Бтенберг в Радомир”. Крайният срок за ... Прочети още »

Забраниха парчетата на Майкъл Джексън!

Някои от най-големите радиостанции в Нова Зеландия и Канада, махнаха парчетата на Майкъл Джексън от плейлистовете си, заради скорошните обвинения за педофилия срещу покойния изпълнител, които се появиха след документалния филм „Да напуснеш Невърленд“. Във филма от две части, който бе излъчен тази неделя по американското HBO , Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък обвиняват изпълнителя в сексуално насилие, което е ... Прочети още »

„Стомана Индъстри” осигури 10 000 лева на ТПГ”Мария Кюри” за нов модерен кабинет

Стомана Индъстри осигури близо 10 000 лева на ТПГ „Мария Кюри”. Това информира директорът на гимназията Цветелина Миланова.  С тези средства училището е успяло да създаде модерен кабинет по информатика и информационни технологии, който е кръстен кабинет „Стомана”. „Цялото оборудване в този кабинет е със средства от „Стомана Индъстри”. С парите от фирмата беше отремонтирано помещението,  бяха закупени 10 таблета, модерни ... Прочети още »

Лимитите продължават да висят като дамоклев меч над болниците

НЗОК за пореден път съвсем ясно отхвърли възможността извършената от лечебните заведения надлимитна дейност да бъде разплатена. В това бе категоричен новият управител на фонда проф. Камен Плочев, който след последното заседание на Надзорния съвет на касата съобщи, че разходите по т. нар. надлимитното плащане ще бъдат ограничавани. „Просто няма да има надлимитно плащане“,  заяви той, като обясни, че подобно плащане ... Прочети още »