Дневен архив: 06/03/2019

Авария на довеждащия водопровод от язовир „Студена” стана причина за спиране на водоснабдяването на Перник и околните села

Голяма авария на довеждащия водопровод от язовир „Студена” стана причина след 21 ч днес водата в по-голямата част от Перник и околните села, които се водоснабдяват от язовир „Студена” водата постепенно да намалее и да спре. Много е вероятно тази нощ водата да спре напълно. Дежурни екипи на „В и К” Перник работят по отстраняването на повредата. От дружеството уверяват, ... Прочети още »

Областният управител специален гост в село Радуй

Областният управител Ирена Соколова уважи поканата и присъства на празника на осмомартенския сладкиш в село Радуй. Събитието, което е ежегодно за жителите на селото, е в седмицата, когато отбелязваме Сирни Заговезни. По традиция по-младите посещават домовете на по-възрастните роднини и близки, за да им поискат прошка. Соколова поднесе своите поздравления към дамите, които с любов и вдъхновение са участвали в ... Прочети още »

Благотворителна изложба на млади творци в галерия „Атриум”

В навечерието на женския празник – 8 март, Областна администрация Перник домакинства благотворителна изложба от картини, пластики и ръчно рисувани копринени шалове под надслов „Светове без граници”. Тя е дело на ателие „Арт терапия” с ръководител Йоана Николова към Дневен център за пълнолетни лица с увреждания (ДЦПЛУ) – Перник. Творбите са наредени в галерия „Атриум” на Областна администрация, където всеки ... Прочети още »

Ново игрище за децата от ФК „Металург”

Ново футболно игрище ще бъде изградено за децата от ФК „Металург“.  Хубавата новина беше коментирана по време на среща с кмета на Община Перник Вяра Церовска, кмета на кв. „Изток“ Емил Костадинов и малките футболисти. Срещата беше провокирана от постиганите резултати през годината. Малките спортисти получиха футболни топки за доброто им представяне на турнира „САНДАНСКИКЪП“. Там те завоюваха второто място ... Прочети още »

Какво отчете директорът на Областната дирекция на МВР в Перник

В доклада за изминалата година, старши комисар Димитър Попов – директор на дирекцията отчете намаление на регистрираните престъпления с 2,66 % и значителен спад при телефонните измами в региона. Общо са регистрирани 1793 престъпления срещу 1842 за 2017 г., което е намаление с 49 бр. В структурно отношение с най-голям относителен дял са кражбите, които са 747 и бележат устойчива ... Прочети още »

Пернишката полиция е работила добре през 2018-та

Вчера екипът на Областната дирекция на полицията в Перник отчете резулатите от работата си през 2018 година. На събраниетко присъстваха зам.главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев, зам.шефът на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев, областния управител на Перник Ирена Соколова, окръжният прокурор на Перник Галина Антова, зам.кметът Йордан Павлов и директорът на пернишката структура на дирекция „Национална сигурност” Красимир ... Прочети още »

Прокуратурата се е самосезирала за фалшифицираната сесия в Перник

Прокуратурата в Перник започва проверка по сигнал за фалшификации при гласуването на състоялата се на 28 февруари сесия на местния Общински съвет. Районният прокурор Аделина Алексиева съобщи, че държавното обвинение се е самосезирало заради  публикации в медиите, направени след пресконференция на съветниците от левицата в деня на самата сесия.  Скандалът избухна, след като стана ясно, че при гласуването на част от ... Прочети още »

Днес да почерпят…Днес да почерпят…

Днес е денят на Свети 42 мъченици в Амория. На 6 март църквата почита паметта на всички смели мъже, войници и верни служители на Христа. Християните се защитавали яростно и врагът тъкмо се готвел да отстъпи, когато предател показал на противниците уязвимата страна на крепостната стена. Така Амория бил превзет и опожарен. По-голямата част от жителите и войниците, които защищавали ... Прочети още »

Радиожурналистът Петър Пунчев ще представи в Перник книгата си „Вие сте тук”

Известният радиожурналист Петър Пунчев  ще бъде гост на  Регионална библиотека „Св. Минков”. На 13-ти март от 17,30 часа в Голямата читалня  ще бъде представена неговата втора книга  „Вие сте тук“. В нея авторът описва срещи и преживявания от пътуванията си в над 80 страни. Петър Пунчев е познат на публиката като дългогодишен радиоводещ, автор на програми, мениджър и орагнизатор. В ... Прочети още »

Увеличение на обажданията на телефон 112 и на амбулаторните прегледи отчитат от ЦСМП

Увеличение  с 5% както на повикванията на телефон 112, така и на амбулаторните прегледи отчитат медиците от Центъра за спешна медицинска помощ през изминалата седмица. Според директора на ЦСМП д-р Валери Симеонов, предходната седмица също е отчетено 5% увеличение на обажданията на телефон 112 и на амбулаторните прегледи. „Този факт сам по себе си показва, че или все още не е ... Прочети още »