Дневен архив: 05/03/2019

За броени часове прибраха трио опасни крадци

При специализирана операция, проведена от служители на Главна дирекция „Национална полиция” и Областната дирекция на МВР в Перник, буквално за броени часове са задържани трима опасни взломаджии, вилнели из цяла България. На специален брифинг вчера, в който участваха прокурорът от Районна прокуратура Аделина Алексиева и директорът на ОД на МВР старши комисар Димитър Попов  изнесоха подробности за кражба, извършена от ... Прочети още »

Предотвратени са горски пожари, заради палене на стърнища, на територията на ЮЗДП

  21 пожара са регистрирани на територията на Югозападното държавно предприятие само за първите дни на месец март. Пет от тях са в района на Кюстендил, четири – в Самоков, три – в Тетевен, по два – в Благоевград и Сливница и по един – в държавните горски стопанства в Първомай, Белово, София и ловните стопанства „Дикчан” и „Осогово”. Всички огнени ... Прочети още »

Условна тримесечна присъда за побой на футболен съдия

Пернишкият окръжен съд потвърди присъда на Районен съд – Радомир, с която футболист от селски отбор е осъден условно заради побой на съдия. Наказанието е три месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. С.И. е признат за виновен в това, че на 18 септември 2016 г., около 18.45 часа, в село Ковачевци, на стадион „Димитровец“ по време на футболна ... Прочети още »

Все повече домакинства в Перник искат да се възползват от централно топлоснабдяване в домовете си

 Непрекъснато се увеличават желаещите да използват централно парно отопление в Перник. Това информира изпълнителният директор на „Топлофикация Перник” инж. Любомир Спасов. Той поясни, че преди три-четири дни в дружеството отново е получено поредното ново запитване за присъединяване на жилищна сграда към централната топлопреносна мрежа на града. „ Стремим се да натоварваме пълноценно топлопреносната мрежа като присъединим повече абонати. Напоследък се ... Прочети още »

Министър Ананиев разговаря с протестиращите медицински сестри

 „Първото нещо, което направих в Министерството на здравеопазването, беше да поискам анализ за състоянието на човешкия ресурс в системата, защото той е най-важен за функционирането ѝ. Аз и екипът ми сме убедени в това, имаме подкрепата и на правителството, доказателство за което е решението на Министерския съвет да отпусне допълнителни 30 млн. лв., с които приоритетно да бъдат увеличени заплатите ... Прочети още »

66 са болните от морбили в страната до момента

Към 05.03.2019 г., 10.30 ч., в Министерство на здравеопазването са съобщени 66 случая на морбили. От тях 41 са лабораторно потвърдени. Териториално са засегнати пет области в страната: Благоевград – 48 заболели, София-град – 8 заболели, София-област – 8 заболели, Бургас – 1 заболял и Пловдив – 1 заболял.  По отношение на имунизационния статус на заболелите: 74% от заболелите са ... Прочети още »

ФК „Метал 2002” спечели футболния турнир по случай 3-ти март

Отборът на ФК „Метал 2002“ спечели Купата на традиционния футболен турнир, организиран от община Перник и ОС на БФС, по повод Националния празник на Република България 3-ти март. Само три от поканените отбора от детско-юношеските футболни школи в общината потвърдиха участие във футболната надпревара, която се организира и провежда за 17-та поредна година. В турнира участваха още отборите на ФК ... Прочети още »

Добри икономически резултати отчете ОП „Пазари”

Независимо от трудните зимни условия, постигнатите от екипа на ОП „Пазари” резултати за първите два месеца на годината са оптимистични, заяви шефът на предприятието Димитър Дойчинов. Чистите приходи за този период на 20129 година са най-високи в тригодишен период – спрямо 2017 г. са с 35,53 процента и спрямо 2018 г. – с 24,07 на сто повече. Брутните приходи за ... Прочети още »

141 пожара в сухи треви, храсти и отпадъци са вилнели от началото на годината

Във връзка с предстоящото настъпване на пролетта и повишаване на среднодневните температури Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник отново припомня кои са основните причини за възникване на пожари в населените, горските и полските територии и кои са начините да се предпазим от огненото бедствие. От началото на годината в РДПБЗН-Перник са регистрирани общо 141 пожара в ... Прочети още »

Две коли горяха в почивните дни

Два пожара в леки автомобили са гасени през почивните дни в Перник. На 4 март, около 3,30 часа е съобщено за горящо „Волво“ на улица „Благой Гебрев“ в областния град. Колата е собственост на 42-годишен перничанин. В резултат на огъня е обгорял и близкостоящия автомобил „Ауди А6“. Пламъците са потушени от екип на РСПБЗН – Перник. Причината не е установена, ... Прочети още »