Дневен архив: 04/03/2019

Екоминистерството с акция срещу брането на пролетни цветя

По повод настъпването на сезона на цъфтеж на пролетните цветя в следващите дни Регионалните инспекции по околната среда и водите (РИОСВ) започват проверки на пазари и търговски обекти за търговия на цветя, които са защитени по Закона за биологичното разнообразие, съобщиха от МОСВ. Редица пролетни растения като някои видове кокичета, минзухари, иглики, перуники, синчец са защитени от Закона за биологичното ... Прочети още »

Свикват извънредна сесия с повторно гласуване на целия дневен ред

Членовете на пернишкия минипарламент се събират на 7-ми март на извънредно заседание, на което ще трябва отново да разгледат и приемат докладните от редовната сесия, проведена на 28 февруари. Причината е ясна – сесията бе опорочена заради фалшифицираните решения всеки на форума, взети с гласа на съветника Милан Миланов, който е отсъствал не само от заседанието, но и от града. ... Прочети още »

Откриха реставрираната църква „Света Петка“ в Брезник

Икона на света Петка дари на едноименния храм в Брезник кметът на Перник Вяра Церовска. Реставрирана средновековна църква отвори врати днес с празнична Света Литургия. „Църквата Света Петка за мен е свързана с много мили спомени. Знам силата й и пожелавам на брезничани да я пазят, обичат и тачат, защото това е едно свято място, което помага и зарежда с ... Прочети още »

Радомирци отрупаха паметника на Никола Корчев с венци и цветя!

Отбелязвайки 141-та годишнина от Освобождението на България, радомирци обсипаха с венци и цветя паметника на последния знаменосец на Самарското знаме – опълченецът Никола Корчев. Възпитаници на ОУ „Христо Смирненски”, олечени в четнически униформи и представители на радомирското дружество „Традиция” застанаха на почетна стража пред постамента. След като шествието, водено от фанфарания оркестър на училището,  измина пътя от музея „Войнишко въстание” ... Прочети още »

Европейски практики в пернишка гимназия

По проект „Развитие на компетенциите на учителите за ефективна работа с ученици с проблемно поведение” Професионална гимназия по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски” – гр. Перник провежда активен обмен на опит на добри практики между педагози от Хърватска, Турция, Латвия и България. Проектът е по програма „Еразъм+” в областта на  училищното образование и обучение. Целта е да се работи ефективно ... Прочети още »

Днес се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите

 Днес – 4 март, от 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на почивните дни. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват правилата за ... Прочети още »

В сряда се очаква захлаждане, а след средата на месеца сняг!

В понеделник ще е предимно слънчево и ще започне бързо затопляне. На места градусите ще стигнат 20. По Черноморието времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който около обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури по морето ще са в интервала от 8 до 13 градуса. Температурата на морската вода ще е около 7 ... Прочети още »