Дневен архив: 03/03/2019

Кметство Богданов дол посрещна деца по програмата „На гости на баба”

Около 150 деца от софийски училища дойдоха в село Богданов дол в рамките  на програмата „На гости на баба”. Тя се осъществява с финансовата подкрепа на фирма „БГ Травел” и със съдействието на кметство Богданов дол.  Целта е децата да усетят  емоцията и  на българския дом в навечерието на Националния празник 3-ти март. „Осигурили сме всичко необходимо, за да усетят ... Прочети още »

БСП почете паметта на Левски и Ботев по повод 141-та годишнина от освобождението

По повод 141-та годишнина от освобождението на България от османско робство пернишките социалисти почетоха паметта на Христо Ботев и Васил Левски. Председателят на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков, зам.-председателят на областния съвет д-р Татяна Вангелова, Кирил Мирчев – зам.-председател на ОбС на БСП – Перник и млади социалисти  положиха цветя на паметниците на двамата революционери и преклониха глава ... Прочети още »

Поздравление на губернатора на Перник по повод Националния празник на Република България – 3-ти март

Уважаеми жители на област Перник, С чувство на вълнение и гордост се обръщам към всички Вас по повод Националния празник на Република България – 3 март! 141 години след Освобождението, отдаваме почитта си към падналите герои, революционери, храбри воини от други националности за правото ни да бъдем независими.  По бойните полета на Шипка, Шейново, Стара Загора, Орлово гнездо оставиха костите ... Прочети още »

Поздравителен адрес от депутатите от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров и Любомир Бонев по повод 3-ти март

Трети март е празник на една победа – дълго чакана, изстрадана, свещена. Ден на освобождението от пет вековно османско робство! Пътят до свободата преминава през словото на Апостола, през Батак и Ботевия Вола, Шипка, Плевен и Стара Загора. Ние жителите на Пернишко го свързваме и с родения в Горна Диканя Никола Корчев, последният знаменосец на Самарското знаме и капитан Симо Соколов ... Прочети още »

Поздравление по повод 3-ти март от народните представители от ПГГЕРБ Красимир Велчев и Александър Александров

Уважаеми жители на област Перник, Приемете нашите сърдечни поздрави по повод най-свещената дата в българския национален исторически календар – 3 март. Дата, която е синоним на святата дума Свобода. Денят, в който започваме да пишем историята на нова свободна България. Незабравима дата, изстрадана, чакана столетия и заплатена с кръвта на хилядите знайни и незнайни мечтатели за свобода, осеяли с костите си родната земя. Свобода, извоювана ... Прочети още »

Перничани отбелязаха тържествено отбелязаха Националния празник- 3-ти март

С тържествено честване Перник отбеляза 141-та годишнина от Освобождението на България.  По традиция денят започна с шествие, водено от кмета на Община Перник Вяра Церовска, от пл. „Св. Иван Рилски“ до Двореца на културата. За да засвидетелстват признателност към борците за свободата ни, церемонията уважиха народните представители, председателят на общинския съвет, общински съветници и граждани. Под звуците на химна на ... Прочети още »

Празнична програма за честването на Трети март в Перник

Програма 11,00 часа  – Празнично шествие  от пл. „Св. Иван Рилски” до Двореца на културата  11,10 часа  – Ритуал за издигане на националния флаг Слово на кмета на Община Перник и на Областния управител.  Празничен концерт на Духовия оркестър и АНПТ ”Граовска   младост”  при ОК Дворец на културата Прочети още »

Малките възпитаници на ДГ „Миньорче“ тържествено отбелязаха най-светлата дата в нашата история – 3-ти март

В присъствие на родители и гости, те разказваха за природата на България , за нейната история и за великите българи Ботев и Левски. Всички деца рецитираха, пяха възторжено за България и нейните герои. По детски искрено напомниха на всички , че трябва да се гордеем с нашата земя, че трябва да не забравяме героичното й минало и да я обичаме ... Прочети още »

С отпуснатите от правителството 30 милиона лева ще бъдат увеличени заплатите на работещите в общинските и областните болници

„Дълбоко оценявам и уважавам специалистите по здравни грижи. Техният труд се цени в цяла Европа. Ето защо политиката на Министерството на здравеопазването е насочена към стимулирането на младите хора да придобиват и практикуват тази професия у нас. Тази година съвместно с Министерството на образованието и науката сме предвидили увеличаване на приема за тези специалисти с около 150 души“. Това заяви ... Прочети още »