Месечен архив: март 2019

Работим в отлично взаимодействие с Общината, заяви Богдан Богданов, кмет на Рударци

Рударци безспорно е едно от най-хубавите пернишки села, известно с чистия въздух, минералната вода и близостта си до Национален парк Витоша, както и до София. Кмет на китното селище е младият Богдан Богданов, който споделя, че работата запълва целия му живот. За двата управленски мандата, в които той е управник на селото, той е успял да опознае добре проблемите на ... Прочети още »

С ношен поход отбелязаха Часът на Земята в Радомир

Радомирци отбелязаха Часът на Земята с нощно изкачване на местност “Червена ябълка” до връх “Ветрушка”. Мероприятието бе организирано от млади ентусиасти от местната младежка структура на ГЕРБ и се провежда за първа година. Като начална точка на изкачването бе хижа “Орлите”. А след приключване на целта организаторите почерпиха всички с чай. Часът на Земята е най-мащабната природозащитна инициатива в света ... Прочети още »

Двама, измамили самотна старица, пред Темида

Районна прокуратура – Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Е.Н. за извършено от него, в съучастие с А.Ч., престъпление – въвеждане в заблуждение с цел имотна облага. Пострадалата В.П. на 87 години живеела самотно в Перник, като след смъртта на сина си останала без близки роднини и подкрепа. Възрастната жена имала парични спестявания, които съхранявала в ... Прочети още »

Зарибяват язовир Лобош с над 1600кг амур

Започна  така очакваното зарибяване на язовир Лобош с амур. Количеството заявено от ЦРОО – Перник към рибовъдно стопанство ”Шестицата” бе за 1 650 килограма, съобщават от страницата на рибноопазващата организация.  Сумата събрана за амура към днешна дата е 7430 лв и 250 лв предназначени за едно извънредно зарибяване с шаран, за което ще стане въпрос на по-късен етап. Тази сума ... Прочети още »

Прогноза за времето – 31 март

Над Западна България днес ще е ясно,  предимно слънчево. Над останалата част от страната облачността ще е разкъсана, намаляваща в следобедните часове. Ще духа слаб североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, максималните между 15° и 20°, по Черноморието 11° – 13°. Атмосферното налягане ще се понижи, ще се приближи до средното за месеца. Това съобщи ... Прочети още »

Цветанов обяви кандидатите на ГЕРБ за европарламента !

Цветан Цветанов обяви кои са кандидатите на ГЕРБ и СДС за Европарламента. Сред тях има изявени вече политически фигури, автомобилен състезател, лекар и горда майка на три момчета. „Когато партията е силна и сплотена и има своя политически живот, нашите опоненти ще се мъчат да извадят всичко, за да разбият това, което днес е ГЕРБ“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ – ... Прочети още »

Община Перник отговори на жалба, придружена с подписка, след два месеца

Два месеца след внасяне на подписка от Милена Милошева и Вера Сергиева за ремонтиране на главните улици в кв. „Ралица“, Община Перник изпраща своя отговор на Милена Милошева. Подписката и жалбата към нея за ремонт поне на големите улици в квартала е внесена и до Общинския съвет. Комисията по транспорт, обществен ред, сигурност и паркинги (ТОРСП) на пернишкия Общински съвет ... Прочети още »

БНБ затяга правилата по кредитите от април 2020 година

От 1 април 2020 г. всяка банка ще отделя по 1% от капитала си като гаранция по рискови заеми. До края на третото тримесечие на т.г. размерът на гаранцията остава 0% и ще е 0.5% за първите 3 месеца на 2020 г., реши управителният съвет на БНБ. Според експертите на Димитър Радев кредитирането, особено за домакинствата, продължава да расте с ... Прочети още »

Пълна прогноза за април месец от НИМХ: Идат големи аномалии!

Най-ниските температури през април у нас ще са между минус 2 и 3 градуса, а най-високите – между 24 и 29 градуса. Това съобщиха от В неделя и понеделник слънцето ще се настани над районите от Западна България, докато над централната и източна част ще има повече облаци, но все пак с малка вероятност за валежи. Температурите ще се повишават ... Прочети още »

Вики от „Мастило” се похвали: Пак съм бременна!

Едва ли има по-щастливо събитие в живота на човек от това да стане родител. Безсъмнено всяка жена копнее да усети как в корема й расте нов живот. И все пак – ако има нещо по-хубаво от това да си имате детенце, то това е да имате повече от едно. Пред точно такова щастливо събитие е и една известна българска певица ... Прочети още »