Месечен архив: февруари 2019

Жител на Негованци карал пиян

Жител на радомирското село Негованци е шофирал лек автомобил под въздействието на алкохол, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Нарушението на законовата уредба е установено вчера около обяд. Служители на реда спрели за проверка „Фиат Марея“. Возилото е било управлявано от 59-годишен местен жител. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1,34 промила. Мъжът отказал ... Прочети още »

Баща „забравил” да плаща издръжка на детето си

Перничанин застава пред съда за неплащане на издръжка. 40-годишният И.П. ще бъде съден за неплащане на издръжка. Мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 183, ал. 1 от Наказателния кодекс и при доказване на вината му го заплашва наказание „лишаване от свобода“ за срок до една година или „пробация”. Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник. Прочети още »

Тежък скандал разтресе пернишкия минипарламент

Законността на взетите на днешното заседание на пернишкия минипарламент решения е под въпрос. Причината – отчетен глас „за” на местен законотворец, който в момента не е в страната и няма как да е гласувал от чужбина. Така са минали всички докладни от втора до 13-та точка. Което не може да бъде наречено по друг начин, освен фалшифициране на резултата от ... Прочети още »

Гласуваха целевите субсидии за капиталови разходи

Днес Общинският съвет делегира права на кмета на Община Перник Вяра Церовска  да отправи искане за отпускане на целева субсидия за капиталови разходи за обект: „Обновяване на сграда на Дворец на културата“. Ремонтът на емблематичната сграда на културна институция е от изключителна важност за облика и развитието на града. Дворецът на културата е открит през 1957 г. Той е построен ... Прочети още »

Топлофикация Перник” извършва вече дяловото разпределение на 26 блока

26 жилищни блока в Перник поискаха „Топлофикация Перник” да извършва дяловото разпределение на консумираната топлинна енергия. Това информираха от ръководството на дружеството. Както Днес и утре вече информира, миналата година „Топлофикация Перник” получи лиценз за извършване на дялово разпределение на консумираната топлинна енергия. За сравнително кратък период от време топлофикационното дружество успя да създаде екип, който не само да разработи ... Прочети още »

Увеличение на болните от варицела в региона установи РЗИ

  С 60% са се увеличили болните от варицела в областта през изминалата седмица в сравнение с предходната. По информация от Регионалната здравна инспекция, през този период да заболели 32 от варицела при 20 за предходната седмица. 19 от болните са от Перник,, 10 от Радомир, 1 от село Кралев дол,, 1 от село Стефаново, 1 от Брезник. Най-много са заболелите ... Прочети още »

1 болен от морбили, срещнал 100 неимунизирани срещу заболяването, разболява 95 от тях

Към 27 февруари в Министерство на здравеопазването са съобщени 51 случая на морбили. Засегнати са четири области в страната: Благоевград – 40 заболели, София-град – 7 заболели, София-област – 3 случая, Варна – 1 случай. По възраст заболелите са разпредени както следва: до 1 г. – 10; 1-4 г. – 24; 5-9 г. – 6; 10-14 г. – 2; 15-19 г. ... Прочети още »

Минипарламентът на Трън ще решава съдбата на партньорството си с Община Земен по ОП”Развитие на човешките ресурси”

Партньорството на Община Трън с Община Земен с проект по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020г по процедура “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“ е една от осемнадесетте точки, включени в дневния ред на утрешната сесия на Общинския съвет в Трън. Местните законотворци на пограничната община ще трябва да приемат три важни наредби: за ... Прочети още »

Днес движението в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“ в посока София ще е в една лента

Днес – 28 февруари, от 10 ч. до 15,30 ч. ще бъде ограничено движението в активната лента в тръбата за София на тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“. Временната организация е за ремонт на осветителната система. Трафикът ще се осъществява в изпреварващата лента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно поставената сигнализация. Прочети още »

От 28 февруари до 1 април движението по пътя Ботевград – София при 210-ти км ще се извършва в една лента

От  28 февруари, до 1 април движението по път I-1 Ботевград – София, в участъка при 210-ти км, в прохода „Витиня“, ще се осъществява в една лента поради ремонт на анкерната стена. Ще бъде ограничено движението в лентата в посока София. Трафикът ще се извършва двупосочно в платното за Ботевград и ще се регулира от светофарна уредба. Шофьорите е необходимо ... Прочети още »