Страната

Председателят на ПП АБВ Румен Петков и Ахмад Харири, председател на ДВИЖЕНИЕ „МУСТАКБАЛ”, подписаха съвместна декларация

Председателят на ПП АБВ Румен Петков и Ахмад Харири, председател на ДВИЖЕНИЕ „МУСТАКБАЛ”, подписаха съвместна декларация. Петков, заедно със съветника на партията по арабските въпроси Анастас Терзобалиев са на посещение в Ливан. В документа се подчертава необходимостта от изключване на войната и насилието от арсенала на международната общност и засилване на усилията за укрепване на мира и сигурността в Европа, ... Прочети още »

Братя Домусчиеви вече са официални собственици на НОВА телевизия

Сделката за Нова телевизия вече е официален факт, след като Комисията за защита на конкуренцията е одобрила сделката. Шведската компания MTG продаде „Нова броудкастинг груп“ на братята Кирил и Георги Домусчиеви. MTG подписа споразумение да продаде своите 95% от „Нова Броудкастинг груп“ („Нова“) в България на Адванс Медия груп.  Цялата компания е оценена на 185 милиона евро. Адванс медия груп ... Прочети още »

Ивайло Калфин: Вдигането на минималната пенсия е нечестно и вредно

Връщането на тавана и неодстигането на коефициент 1,5 ощетяват хората, категоричен е бившият социален министър Вдигането на минималната пенсия няма да бъде честно. Това заяви бившият социален министър Ивайло Калфин в „Денят ON AIR“. Според него, ако минималната пенсия бъде повишена, това ще бъде в ущърб на хората, които са се осигурявали на повече пари. Калфин също така сподели, че ... Прочети още »

Около 1,3 милиона пенсионери ще получат добавка към пенсиите си за Великден

1 322 300 пенсионери ще получат добавка към пенсиите си за месец април. Допълнителната сума към пенсията е в размер на 40 лв. и ще се изплаща на пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април е в размер до 348,00 лв. включително, колкото е размерът на линията на бедност ... Прочети още »

Гopивaтa достигнаха дo нaй-виcoĸaтa cи cтoйнocт oт нaчaлoтo нa гoдинaтa

Πpeз тaзи ceдмицa гopивaтa в страната дocтигнaтa нaй-виcoĸaтa cи cтoйнocт oт нaчaлoтo нa гoдинaтa. Cлeд пocĸъпвaнeтo пpeз нoeмвpи  и разразилата се протестна вълна, цeнитe тpъгнaxa нaдoлy, нo пpeз пocлeднaтa ceдмицa ce yвeличиxa чувстнително. Към 19 и 20 мapт бeнзинът A95 ce пpoдaвaше зa 2,11 лeвa зa литъp, a дизeлът – зa 2,31 лeвa зa литъp. Зa cpaвнeниe в нaчaлoтo нa ... Прочети още »

Миглена Ангелова вдига сватба №5! Вижте от кого чака пръстен?!

След 4 неуспешни брака, бившата тв водеща и звезда от „ВИП Брадър” Миглена Ангелова най-накрая откри любовта и намери човек, който да я укроти. Връзката й с последния мъж в живота й – бизнесменът Кузман Примджанов, се оказа най-продължителната и най-стабилната, пише „Уикенд“. Доскоро двамата не демонстрираха близостта си на публични места. Отношенията си пазеха в тайна от медиите и ... Прочети още »

Силно земетресение разтърси Западна Турция

Силно  земетресение с магнитуд 5,7 по скалата на Рихтер бе регистрирано тази   сутрин на територията на Западна Турция, съобщиха от Европейския сеизмологичен институт. Епицентърът е бил на 230 км югоизточно от ИзмирЗемният трус е усетен в 9,34 ч. местно време. Епицентърът е бил на 8 км източно от Асипаям, 230 югоизточно от Измир. Дълбочината на труса е 11 км. Регистрирани ... Прочети още »

Две са офертите за изграждането на интелигентна транспортна система на АМ „Тракия“

Обединенията „ИТС Тракия“ („Алтимате“ – Букурещ, и СИСКОМ Инженеринг ЕАД) и „Тракия ИТС“ („Контракс“ АД, „Кейбъл Ком“ ООД и ЕТК ООД) са кандидатите за изпълнители на обществената поръчка за разработването и внедряването на интелигентна транспортна система на АМ „Тракия“. Проектът ще се съфинансира от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. Целта е ... Прочети още »

НОИ си призна, че един от трима пенсионирани през 2019 година ще е с по-ниска пенсия

Националният осигурителен институт (НОИ) де факто потвърди публикация на в. „Сега“, според която над 1/3 от осигурените в България ще бъдат ощетени при изчисляване на пенсиите по новата формула, според която се взема само осигурителният доход след 1 януари, 2000 година. Предварителните данни на НОИ показват, че за 31,3% от пенсиониращите се след 31 декември, 2018 година, „се получава намаление ... Прочети още »

Днес да почерпят…

Днес православната църква чества св. мъченици Хрисант и Дария. На 19 март празнуват всички с имената Дария, Дарин, Дарина, Найда и Найден. Дария е персийско име и означава „победителка“. Найден е традиционно българско име, което също празнува на 19 март. Найден означава „намерен“. Така наричали момчетата, които били подхвърляни пред прага. Това е бил разпространен начин сред по-бедните слоеве да ... Прочети още »