Перник и региона

Професор Румен Гечев: Поклон пред българските учители!

Кандидатът за европейски депутат от листата на „БСП за България“ проф. Румен Гечев бе специален гост на честванията по случай 135 години от основаването на  основно училище „Христо Ботев“ в град Батановци. Той акцентира върху значимостта на образованието за бъдещето на България. „Често гледаме по телевизията как българчета покоряват световните сцени, печелейки медали от олимпиади по математика, химия, биология и информационни ... Прочети още »

Кметът на Перник се срещна с жителите на село Ярджиловци във връзка с проблема с водоснабдяването

 Кметът на Община Перник Вяра Церовска се срещна с жителите на село Ярджиловци, за да обсъдят предстоящия  втори етап от проекта за водоснабдяването на населеното място, който е внесен вече в ПУДООС. По време на срещата тя обясни, че неведнъж е обсъждала с местните хора дългогодишния проблем. “Днес съм тук, за да разговаряме лице в лице, така както съм го ... Прочети още »

Възможностите, които предоставя европейското финансиране беше обсъждано на бизнес закуска в Перник

 „Възможности, които предлага европейското финансиране за развитие на българския бизнес“ в Перник, беше темата на провелата се бизнес закуска в Перник. В нея  взеха участие кметът на Перник Вяра Церовска, народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров, областният управител Ирена Соколова, председателят на КРИБ-Перник Георги Милев и предприемачи.  Гост на форумът беше кандидатът за член на Европейския парламент от ... Прочети още »

МБАЛ”Рахила Ангелова” се разплати до стотинка към доставчиците си!

МБАЛ”Р. Ангелова” вече няма просрочени задължения към доставчици. Добрата новина съобщи директорът на здравното заведение д-р Анатоли Митов, който поясни, че  натрупаните дългове към доставчиците вече са разплатени. Той  направи своеобразен отчет за свършеното от него  през изминалата една година, откакто управлява здравното заведение. За сравнение д-р Митов посочи, че към 31 декември 2018 г  задълженията на пернишката болница към ... Прочети още »

Профилакториумът в Перник отпразнува 60-годишен юбилей

 Едно от емблематичните за Перник и региона здравни заведения- Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация отпразнува вчера 60-годишния си юбилей. Въпреки финансовите си затруднения, ръководството на болницата се беше постарало и организира мило, изпълнено с емоции и спомени тържество.  На него присъстваха председателят на Общинския съвет Иво Савов, заместник областният управител Иво Иванов, директорите на РЗОК, РЦЗ, представители на здравни ... Прочети още »

За търпимост и толерантност в дните на баловете, призоваха от полицията

24, 25 и 26 май, ще са най-щастливите дни за зрелостниците от випуск 2019. Тогава ще се провеждат абитуриентските тържества и по този повод от Областната дирекция на МВР се обръщат с апел към гражданите, особено към водачите на МПС, да бъдат по-толерантни на пътя. Нека не помрачаваме тези прекрасни празници за децата ни, призова Александър Рангелов от пернишката „Пътна ... Прочети още »

Момчил Неков: през този мандат направихме много за увеличаване на популацията на пчелите и намаляване на смъртността им

Основните неща които успяхме да направим през този мандат на Европейския парламент бе в посока увеличаване на популацията на пчелите и намаляване на смъртността им. Два са факторите в тази посока- препаратите за растителна защита и болестите по пчелите. Това подчерта Момчил Неков- кандидат за евродепутат от листата на БСП за България под  №9, при срещата си с пчеларите от област ... Прочети още »

Перничани се помолиха за здраве и благоденствие

С благодарствена служба и водоосвещение за здраве в Перник отбелязаха 7-годишнина от голямото земетресение, което разтърси града и областта в 3 часа на 22 май 2012 година с магнитуд 5,8 по Рихтер – най-мощното земетресение у нас през последните 70 години. Последваха и серия силни вторични трусове. Земетресението предизвика разрушения и нанесе много материални щети. Десетки перничани се помолиха днес ... Прочети още »

Ясни резултатите от инвестиционната програма на ЧЕЗ в областта

Областният управител на Перник Ирена Соколова се запозна с реализираните инвестиции в област Перник през 2018 г. и планираните дейности за 2019, които «ЧЕЗ Разпределение България» АД ще осъществи. Регионалният мениджър за област Перник Петър Нецов изнесе актуални данни за водената програма от дружеството на местно ниво. За изминалата 2018 г. инвестицията направена от «ЧЕЗ Разпределение България» АД в област ... Прочети още »

Директорите на ЧЕЗ на работна среща в Перник

Губернаторът Ирена Соколова събра ръководството на ЧЕЗ в България и представители на местните власти в област Перник за обсъждане на темите от общ интерес, свързани с енергийното обезпечаване на региона. От страна на енергийната компания присъстваха Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България, Петър Холаковски – изпълнителен директор на «ЧЕЗ Разпределение» АД, Виктор Станчев – главен оперативен директор ... Прочети още »