Перник и региона

Кредитен консултант се призна за виновен за присвояване на чужди пари и се споразумя с Районна прокуратура – Перник

  Пет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок е наказанието, наложено на кредитен консултант, присвоил чужди парични средства в размер на 2527,80 лева. До приключване на наказателното производство се е стигнало след като подсъдимата Д.Л. се е признала за виновна за извършените от нея престъпления и е сключила споразумение с Районна прокуратура – Перник.     В качеството си на длъжностно ... Прочети още »

РИОСВ-Перник обявява конкурс за кратък детски разказ на тема: „Гората разказва“ по повод Седмицата на гората 2019 година

В конкурса могат да вземат участие всички желаещи деца от област Перник и област Кюстендил, в две възрастови категории: от 1-ви до 8-ми клас и от 9-ти до 12-ти клас.  Срокът за получаване на произведенията е от 01.03.2019 г. до 31.03.2019 г.  Жури ще определи най-добрите творби, а наградите ще бъдат обявени на 03.04.2019 г. в сайта и на информационното ... Прочети още »

На разширена среща бяха обсъдени сигнали на жители на село Дивотино във връзка с концесионния договор на „Мин индъстри”

По инициатива на губернатора на Перник Ирена Соколова днес се проведе работна среща във връзка с постъпили сигнали от кмета и жителите на село Дивотино за извършване на въгледобив извън концесионната територия на фирма „Мин индъстри” ЕООД, находище „Пернишки въглищен басейн”. В срещата взеха участие  зам.министърът на енергетиката Красимир Първанов, директорът на дирекция „Концесии“ Станислав Станков, директорът на областна служба ... Прочети още »

Народните представители от ГЕРБ-Перник,Красимир Велчев и д-р Александър Александров, организират приемен ден

Народните представители от ГЕРБ-Перник Красимир Велчев и д-р Александър  Александров организират приемен ден за граждани на 26-ти март 2019 г.  (вторник). Срещата ще проведе от 13:00 ч. в централния офис на ГЕРБ в  Перник, който се намира на ул „Търговска“ 30. Записвания на място или на тел. 0884 80 05 30. Прочети още »

Нови правила за обитателите на топлофицирани общински жилища

Община Перник уведомява настанените под наем в общински жилища, че заплащането на сумите за потребна топлоенергия /за отопление и топла вода /ще се заплаща в Центъра за информационно и административно обслужване/Деловодство/, на каса № 8 или по банков път: ЦКБ АД IBAN: BG45CECB97903160879300 , тел:076/684-241. Новите условия за плащане са предприети от топлофикационното дружество. От администрацията напомнят, че наемните правоотношения ... Прочети още »

Трънчанин на съд за пътен инцидент със загинал пешеходец

Окръжната прокуратура в Перник е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 41-годишния К.С. за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „б” от Наказателния кодекс. Обвиняемият е правоспособен водач на МПС, който има регистрирани нарушения и налагани административни наказания по Закона за движението по пътищата. Трагедията, за която той сега се изправя пред Темида, се ... Прочети още »

Прокуратурата в Радомир разследва случая с ужасяваща жестокост към коте

Случаят с нечовешкото отношение към едно беззащитно животно в Радомир стана чрез медиите национално достояние. Ужасяващата агресия срещу четириногото е била заснета от охранителни камери в града на 17 март. На записа се вижда как пред търговски обект мъж удря и рита котето.  Очевидци споделиха в социалните мрежи, че кашпата пред магазина е била едно от любимите места на бременната ... Прочети още »

Тийнейджър, държал наркотици и карал дрогиран, се изправя пред Темида

19-годишен застава пред съда за притежаване на наркотици и шофиране на автомобил под въздействието на амфетамин и марихуана. Контролът е осъществен на 26 февруари тази година, когато полицай проверили лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 19-годишния жител на областния град А.Ц. Колата била засечена на улица „Олег Кошевой“ в пернишкия квартал „Изток“. В голфа е открито и иззето топче, съдържащо ... Прочети още »

Съд за стопанина на „Къщата на ужасите”

На 5 април миналата година, служители от Първо районно управление на МВР и представители на Общински инспекторат проверили имот в областния град, в който се отглеждали кучета в нечовешки условия. Инспекцията била по сигнал на граждани. Контролните органи се натъкнали на множество трупове на четириноги и такива, които били слаби и недохранени. Тогава са иззети 11 починали животни и кости ... Прочети още »

Почерпен водач на МПС предизвика лек инцидент на пътя

Водач, употребил алкохол е предизвикал леко пътнотранспортно произшествие рано тази сутрин. Инцидентът е станал на външноградската магистрала, в района на бившия клон „Мир“ в посока София. Лек автомобил „Сеат“, управляван от 25-годишен младеж, ударил „Ауди“. Няма пострадали хора, нанесени са материални щети на колите. Причината за ПТПІто е несъобразена скорост от страна на 25-годишния шофьор. При изпробването му с техническо ... Прочети още »