Перник и региона

На Илинден празнуваха и пернишките огнеборци

На Илинден  отбелязаха по традиция своя професионален празник огнеборците. В Пернишко, пак по традиция, за 18-ти път Районната противопожарлна служба в Брезник се превърна в център на тържествата. В 13 часа в двора на пожарната бе направен водосвет за храмовия празник на параклиса „Св. пророк Илия”, открит през 2002 година. Духовници прочетоха молитва за здраве, благосоловиха пожарникарите и гостите, освентен ... Прочети още »

Общината в Перник с нова стъпка в полза на гражданите

На сайта на Община Перник са публикувани унифицирани образци на 16 от най-често заявяваните административни услуги. За три от тях са унифицирани и образците на издаваните документи. Новите изисквания са във връзка с Постановление на Министерски съвет, което одобрява стандартизираните образци на заявления. Това информира секретарят на Община Перник Радослава Манова. Новите формуляри и документи са еднакви за цялата страна. ... Прочети още »

ОбС в Перник даде „зелена улица” на дългосрочен креди от половин милион

На редовното си заседанието си днес пернишкият минипарламент даде „зелена улица” на искането на градоначалника Вяра Церовска общината да вземе нов дългосроен заем в размер на 500 000 лева. Парите са нужни, за да се осигури част от съфинансиране на проекта за интегриран градски транспорт. С него ще се дофинансира закупуването на нови 13 автобуса за градския транспорт, тъй като ... Прочети още »

Стартира кампанията „Сивото убива” и в Пернишко

Днес и в Пернишка област бе дадено началото на националната кампания на КНСБ срещу сивата икономика, която тече под надслов „Сивото убива”. За РС на синдикалната структура най-точният барометър за това нелицеприятно явление са сигналите, които раБотниците и служителите от областта подават, заяви председателят на КНСБ в Перник Наташа Ангелова.Те са свързани предимно с неполучени трудови възнаграждения, със „заплати в ... Прочети още »

Спор между съветници и кмет за осветлението в парка и паметника на Кракра

Всички осветителни тела в Централен градски парк, както и прожекторите на паметника „Кракра Пернишки“ са приведени в нормален режим на робота и светят. Това съобщи в отговор на питане  на общинския съветник Милан Миланов кметът на Община Перник Вяра Церовска по време на редовното заседание на Общински съвет.  В рамките на сесията беше тествана и осветителната система, която потвърди думите ... Прочети още »

В община Перник за сега няма регистрирано огнище на Африканската чума по свинете

На територията на Община Перник няма регистрирано огнище на болестта Африканската чума по свинете. Това стана ясно на провелата се среща днес, организирана от кмета на Община Перник Вяра Церовска и секретаря Радослава Манова, с кметовете на населени места и представители на различни институции.  Да бъдат информирани всички стопани, отглеждащи прасета, това апелира на срещата Красимир Цанков, началник отдел в ... Прочети още »

Брезничанин и трънчанин задържани с дрога в Кнежа

За незаконно притежаване на наркотици са задържани 26-годишен и 44-годишен. На 16 юли 2019 година в 17 часа служители от РУ Кнежа са извършили проверки в стаи на хотел в града. В помещение, наето от 26-годишен от Брезник, в нощно шкафче до легло е намерен полиетиленов плик, съдържащ топче от суха, зелена тревиста маса и съцветия с размери 1×1 см. ... Прочети още »

Общинските съветници в Трън ще решават дали да дадат съгласието си кметът да издаде „запис на заповед”

Местните законотворци в община Трън днес, на редовното заседание на Общинския съвет, трябва да решат дали да дадат съгласието си кметът на Община Трън да издаде „Запис на заповед” за обезпечаване на авансово плащане по Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.040-0046-С01 по проект с наименование „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Трън ... Прочети още »

Информационната кампания под мотото „Сивото убива” стига и до Перник

Национална кампания за борба с недекларирания труд „Сивото убива!“ на КНСБ с партньори започна преди десет дни от област Плевен и ще премине през цялата страна, съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров. В петък, 19 юли 2019 г. от 10.30 ч. в Перник, в Конферентната зала на РС на КНСБ в Синдикалния дом, ще се проведе пресконференция на тема „Заплашва ... Прочети още »

„Книжни сладкодумци” за малчуганите в театъра

„Книжни сладкодумци“ – така е наречен образователния  спектакъл за литературните видове, която ще зарадва малките перничани на 19 юли /петък/, 11.00ч. в театъра Автор и режисьор на спектакъла е Панайот Цанев , а сладкодумците са Михаил Петров и Иван Жаджиянев. Сладкодумците – раздумци отварят приказната врата на литературния свят пред децата, със сръчност и умение, много въображение запознават малките зрители ... Прочети още »