Author Archives: Redaktor

Специализираната прокуратура пое скандала в пернишкия общински съвет с фалшифицирания подпис на Миланов

Скандалът с фалшифицирания подпис на обищнскя съветник Милан  Миланов е поет от Специализираната прокуратура. Въпросът за случилото се бе повдигнат днес и на пресконференция в Обастната дирекция на МВР, но от там отговориха, че по случая по компетентност може само да произнесе прокуратурата. Говорителят на Окръжна прокуратура – Перник Николай Цветков съобщи, че преписката  за фалшифицираното гласуване в пернишкия общински ... Прочети още »

Дадоха три помещения на КОНПИ в Перник

На редовното си заседание вчера Министерският съвет взе решения, свързани с разпореждането с имоти. Едно от тях касае Перник. Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество получава управление върху три самостоятелни обекта в сграда на площад „Св. Иван Рилски“ № 1 в град Перник. Помещенията се намират на 13-тия етаж в сградата, в която са ... Прочети още »

Проверки на полиция и БАБХ до 6-ти май в целия регион

Започналите съвместни специализирани операции на полицията и инспектори от БАБХ ще продължат чак до 6 май, стана ясно на вчерашната специална пресконференция в Областната дирекция на МВР в Перник. Проверяват се както по-малките магазини, така и хипермаркетите на големите търговски вериги. До момента факт са четири констатации – става дума за продажба на месо без етикет или без опаковка. Засечени ... Прочети още »

Полицията ще е на крак за Великден и Гергьовден

Служителите на Областната дирекция на МВР в Перник ще е на крак не само по време на великденските и гергьовденските празници, но и през целия месец май заради многото събития, с които ще е наситен този период, съобщи началникът на отдел „Охранителна полиция” към дирекцията комисар Васил Василев. И тази година е създадена необходимата организация за охрана на всички храмове ... Прочети още »

Повредиха великденската украса в квартал Изток

Вандалщина помрачи Великден в кв.Изток! Това обяви кмета на квартала Емил Костадинов „Само преди няколко дни се постарахме да внесем пъстро и весело настроение за предстоящия празник.Изработихме и поставихме украса,която днес осъмна изпотрошена. Средата,в която живеем,е наша споделена отговорност. Неприятна е не само постъпката. Необяснимо е желанието да се чупи и руши всичко хубаво около нас.Да се помрачават детски усмивки. ... Прочети още »

И певицата София Георгиева в битката за евровота

Певицата София Георгиева, която мнозина нарич(ат „синия талисман на Перник”, влиза в битката за евровота. Тя е включена в листата на партията на Светльо Витков „Глас народен“ за предстоящите европейски избори. Това стана ясно след като листите бяха официално регистрирани в ЦИК. На последните избори  певицата беше кандидат за народен представител от Реформаторския блок. Тогава тя направи една много сериозна ... Прочети още »

Кметът Вяра Церовска и евродепутатът Владимир Уручев откриха регионално състезание по програма „Учебна компания“

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев откриха регионално състезание по програма „Учебна компания на Джуниър Ачийвмънт България. Форумът е част от националната квалификация за Националното състезание „Най-добра учебна компания“ 2019 г. „Щастлива съм, че нашият град е едно от местата, в които можещи млади хора ще покажат креативност, умения и талант. Програми като тази ... Прочети още »

Официално бе открито основно ремонтираното Второ вътрешно отделение на МБАЛ ”Рахила Ангелова”

Официално открива основно ремонтираното Второ вътрешно отделение на МБАЛ”Р. Ангелова” в Перник. Дошлите да видят как изглежда ремонтираното отделение бяха посрещнати с пита и мед. Да сподели радостта на бившите си колеги в болницата дойде кметът на Перник д-р Вяра Церовска. Тя подчерта, че ремонтът на Второ вътрешно е приела като своя кауза, тъй като този проблем е стоял на ... Прочети още »

Над 68 600 декара с предсеитбена подготовка за слънчоглед има в пернишко

  68 670 дка с предсеитбена подготовка за маслодаен слънчоглед има до сега в областта. Това информираха от Областна дирекция „Земеделие”. Най-много подготвени площи за сеитбата на слънчоглед има в община Радомир- 29 800 дка. Следват общините: Брезник- 27 280 дка,Перник- 6 000 дка, Трън-2 340 дка, Ковачевци- 2 200 дка и Земен-1050 дка.   Първи успяха да приключат със сеитбата на слънчогледа земеделските производители от ... Прочети още »

Сформиран е Национален координационен съвет за контрол на морбили

Със заповед на министъра на здравеопазването е сформиран Национален координационен съвет за контрол на морбили, който ще го подпомага при осъществяване на дейностите по ограничаване на разпространението на заболяването. Също така ще изпълнява дейности, свързани с анализирането и контрола на предприетите мерки. Към 22.04.2019 г. в Министерство на здравеопазването са съобщени 463 случая на морбили. Териториално са засегнати единадесет области ... Прочети още »