Author Archives: admin

Ерик Рангелов и кандидати за общински съветници от листата на БСП се срещнаха със земеделски производители от община Перник

Кандидатът за кмет на община Перник Ерик Рангелов и кандидати за общински съветници от левицата Кирил Леонов, Петър Янков и Борис Костадинов се срещнаха със земеделски производители от община Перник. Петър Янков, който е инженер агроном и бизнесът му е тясно свързан със земеделието, представи на фермерите Ерик Рангелов и листата за общински съветници. „Днешната ни среща има за цел ... Прочети още »

Стопаните от Трън получиха 2000 кг среден добив от картофите

Близо 75% от реколтата от картофи в областта е вече прибрана. От засадените общо  4 430 дка, земеделските производители вече са прибрали на склад 5 655 т продукция при 1 613 кг среден добив от декар. Първи приключиха с прибирането на картофите стопаните от Земен. От засадените в общината 400 дка с този зеленчук, земенчани са получили 600 т продукция при 1 500 кг ... Прочети още »

Над 22 700 дка са засети с пшеница в област Перник

Над 22 700 дка засети с пшеница има в областта. Това информираха от Областна дирекция „Земеделие” в Перник. Най-много засети площи с жито традиционно има в община Радомир- 11 350 дка. Следват общините: Брезник- 8 150 дка, Трън- 1 500 дка, Земен- 850 дка, Перник- 700 дка и Ковачевци- 200 дка. На приключване е сеитбата на маслодайната рапица. До момента в региона са засети ... Прочети още »

Д-р Мария Маринова, от „Реформатори и Демократи за Перник“ с номер 23, подкрепят електронното гласуване

Доктор Мария Маринова – кандидат за кмет на община Перник и нейният екип от кандидати за общински съветници, издигнати от местна коалиция „Реформатори и Демократи за Перник“ с номер 23, призовават жителите на община Перник да гласуват в подкрепа на референдума за въвеждане на система за гласуване по Интернет. Всички ние ежедневно извършваме все повече онлайн дейности   – търсим работа, ... Прочети още »

Бойко Борисов дойде в Трън на тържествена литургия в реновираната църква „Света Петка”

Премиерът Бойко Борисов и еврокомисарът Цветелина Георгиева присъстваха днес на тържествената литургия в реновираната църква „Света Петка” в Трън. Литургията  отслужиха йеромонах Никанор, отец Константин Стойчев, архимандрит Йосиф и отец Александър. В приветствието си към гостите на празника, отец Никанор благодари на премиера Борисов за стореното от него за българската църква. „Силата на всеки народ се крепи на неговата вяра.Тя ... Прочети още »

Ерик Рангелов в Ярджиловци: Гришата е вашия кмет

Кандидадът за кмет на община Перник Ерик Рангелов и кандидати за общински съветници от левицата подкрепиха доайена на кметовете в Пернишко Григор Христов за следващ мандат в с. Ярджиловци. Григор Христов представи своите и на селото постижения в последните години. Той може да се похвали със запазването и ремонтите на средищното основно училище, развитието на културните традиции, безспорно изявени чрез ... Прочети още »

Премиерът Бойко Борисов дойде да провери готовността на регионалното депо за твърди битови отпадъци в Перник, ден преди то да бъде официално открито

Един ден преди официалното откриване на регионалната система за управление на отпадъците, в Перник пристигнаха премиерът Бойко Борисов, зам.председателят на ЕК Кристалина Георгиева и министърът на околната среда Ивелина Василева, които провериха свършеното по изграждането на новото депо за битови отпадъци. Кметът на община Перник Иван Иванов запозна министър председателя с етапите, през които е преминало изграждането на депото през ... Прочети още »

Д-р Мария Маринова: Има решение на проблема с бездомните кучета в община Перник

Д-р Мария Маринова- кандидат за кмет на община Перник от местна коалиция „Реформатори и демократи за Перник“ предлага истинско решение на проблема с бездомните кучета. Този проблем засяга общата ни грижа и обич към животните. Той е свързан със сигурността и здравето на гражданите, защото градската среда непрекъснато се попълва с избягали, изгубени и изоставени кучета и тяхното нежелано потомство. ... Прочети още »

От 26 октомври започва прием по Националната пчеларска програма

От 26 октомври до 6 ноември 2015 г. Държавен фонд „Земеделие“ обявява прием на заявления за подпомагане по мерките от Националната програма по пчеларство 2014-2016 г. Финансовата помощ за подпомагане в периода на прием е в размера на бюджета на всяка от мерките от програмата. По мярка А „Техническа помощ за пчелари и сдружения на пчелари” бюджетът е 350 000 ... Прочети още »

Кандидатът за кмет на Земен от БСП Стефан Апостолов: Време е да сложим край на досегашния модел на управление в Земен

БСП в Земен представи официално своя кандидат за кмет на общината Стефан Апостолов и кандидатите за общински съветници. Гости на срещата бяха Валери Жаблянов – народен представител от „БСП Лява България” и Иван Димитров – зам. председател на областния съвет на БСП Перник. „Ако бъда избран за кмет ще работя с отговорност и ще положа всички сили да настъпи действителна ... Прочети още »